ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Οι ξένοι επενδυτές θέλουν, το λιμάνι μπορεί;

Αλεξανδρούπολη: Οι ξένοι επενδυτές θέλουν, το λιμάνι μπορεί;

Η Αλεξανδρούπολη έχει έναν αναπτυξιακό άσσο στο μανίκι της, το λιμάνι, μόνο που δεν μπορεί να παίξει ακόμη αυτό το χαρτί, γιατί υστερεί σε υποδομές.

Οι επιχειρηματίες, Έλληνες μα και ξένοι, βλέπουν τη δυναμική, τις προοπτικές, αφού το Λιμάνι μπορεί να πάρει φορτία από εκείνα που συνωστίζονται για να περάσουν τα Στενά. Όμως για να γίνει αυτό, η Αλεξανδρούπολη θα πρέπει να αποκτήσει ένα σύγχρονο, οργανωμένο λιμάνι που θα μπορεί να δέχεται container ships, αλλά και πλοία μεγάλα με συμβατικά φορτία που απαιτούν υποδομές στη χερσαία ζώνη.

Το Λιμάνι σήμερα, όπως αναγνωρίζει ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε., Σταύρος Σταυράκογλου, «είναι λίγο από όλα». ‘Έχει μία πολύ μεγάλη χερσαία ζώνη 1.150 στρεμμάτων, αλλά είναι χωροταξικά και λειτουργικά ανοργάνωτο. Έχει ΣΕΜΠΟ, μεγάλη προβλήτα κατασκευασμένη από το 2007 και ακόμη δεν μπορεί να δεχθεί container ships γιατί δεν έγινε το έργο εκβάθυνσης. Είναι δίπλα στην Εγνατία Οδό και «κολλητά» στο Σιδηρόδρομο και δεν διαθέτει άμεσες συνδέσεις. Έχει κρηπιδώματα αλλά δεν έχει μηχανήματα, εξοπλισμό για φορτοεκφορτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Διαβάστε επίσης:

Πληρώνουμε ακόμη «φόρο Φρειδερίκης» και εισφορά υπέρ δακοκτονίας!