ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απειλούν με απεργίες οι πρατηριούχοι για το πλαφόν

Απειλούν με απεργίες οι πρατηριούχοι για το πλαφόν
Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή πλαφόν ...

Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή πλαφόν στην αμόλυβδη σε 13 νομούς της χώρας, με το αιτιολογικό ότι σε 8 από αυτούς η ανώτατη τιμή επιβάλλεται μόνο στη λιανική και όχι στη χονδρική.

Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές της χώρας, οι ιδιοκτήτες σκέφτονται να βάλουν ακόμη και λουκέτο στα πρατήρια τους, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην επιβολή της ανώτατης τιμής.

Η ΟΒΕ κάνει λόγο για αδικία και άνιση μεταχείριση ενώ αναφέρει ότι «όπως η πράξη έχει αποδείξει, στις περιπτώσεις αυτές έχουμε γενικευμένα κρούσματα χονδρικών τιμών ίσων ή μεγαλύτερων από το πλαφόν, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να λειτουργήσουν τα πρατήρια και να απειλούνται με αυτόφωρο και βαριά πρόστιμα».

Το μέλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπολών Δημήτρης Μακρυβέλιος, μιλώντας στο newsbomb.gr δήλωσε: «Η θέση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη και ακριβώς αντίθετη με τη θέση του υπουργείου. Αν θέλει το υπουργείο να επιβάλει πλαφόν στην τιμή των καυσίμων θα πρέπει να το επιβάλει και στα τρία στάδια διακίνησης του καυσίμου (Διυλιστήρια, Εταιρείες Εμπορίας, πρατήρια). Υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση είναι το υπουργείο το οποίο αδυνατεί να ελέγξει την αγορά».

Πλαφόν σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, χαρακτηρίζοντας υποκριτική τη στάση της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης...

Πλαφόν στα καύσιμα σε 13 νομούς