ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ryanair: Επέκταση των δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο Χανίων

Ryanair: Επέκταση των δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο Χανίων

Την επέκταση των καλοκαιρινών πτήσεων Λονδίνο Stansted - Χανιά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Ryanair.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κρήτη θα συνδέονται με δύο πτήσεις την εβδομάδα που θα εκτελούνται Πέμπτη και Κυριακή, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου.

Την επέκταση των πτήσεων ανακοίνωσε από τα Χανιά, ο διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, για την Ελλάδα, Τζον Αλμποράντε λέγοντας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα την επέκταση ενός από τους καλοκαιρινούς προορισμούς μας για την χειμερινή περίοδο στην Ελλάδα, προσφέροντας στους πελάτες μας την ευκαιρία να ταξιδέψουν από το Λονδίνο Stansted προς τα Χανιά και αντίστροφα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου».

Το στέλεχος της εταιρείας αναφέρθηκε και στον φόρο επιβατών ανά επιβάτη, που σήμερα καταβάλλεται, επισημαίνοντας ότι, «αν η ελληνική κυβέρνηση μείωνε σε λογικά επίπεδα ή καταργούσε τον υψηλό φόρο επιβατών (12 ευρώ ανά επιβάτη) θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο επέκτασης των πτήσεων για ολόκληρη την χειμερινή περίοδο, και θα επεκτείναμε τη σεζόν και σε άλλα αεροδρόμια».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, «μετά το άνοιγμα της πρώτης ελληνικής βάσης μας στα Χανιά το περασμένο έτος, φέτος ανοίξαμε άλλες δύο βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα 5 αεροσκάφη βάσεων θα μεταφέρουν το 2014 περί τα 4 εκατομμύρια επιβάτες στην Ελλάδα, δείχνοντας τη δέσμευσή μας για την στήριξη της ανάπτυξης, του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας».

Για το 2014, η Ryanair επιχειρεί στα Χανιά, με ένα αεροσκάφος βάσης, 29 προορισμούς για την καλοκαιρινή περίοδο 3 προορισμούς για την χειμερινή περίοδο μεταφέροντας πάνω από 775.000 επιβάτες και δημιουργώντας στην τοπική αγορά πάνω από 775 θέσεις εργασίας.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε, η Ryanair "γιορτάζει" την επέκταση των καλοκαιρινών πτήσεων Λονδίνο Stansted - Χανιά με την διάθεση εισιτηρίων σε τιμές από 35,99 ευρώ για ταξίδια τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Αυτές οι θέσεις χαμηλού ναύλου θα είναι διαθέσιμες για κρατήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (18 Αυγούστου).

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στο Βόλο: Μητέρα εγκατέλειψε την 9χρονη κόρη της