ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστρία: Ο Τύπος της χώρας προβάλλει τις δηλώσεις Σαμαρά στη Real News

Αυστρία: Ο Τύπος της χώρας προβάλλει τις δηλώσεις Σαμαρά στη Real News

Την.. τιμητική του έχει ο Αντώνης Σαμαράς στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Αυστριακού Τύπου ο οποίος προβάλλει τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Real News, υπό τον τίτλο «η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια». Στο θέμα μάλιστα, αναφέρθηκαν τα πρωινά δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας.

Ειδικότερα, η εφημερίδα "Ντι Πρέσε" στο δημοσίευμά της με τίτλο "Μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης δεν θα υπάρξει άλλο, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς", αναφέρει πως, σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πλέον νέα οικονομική βοήθεια και μετά τη λήξη του προγράμματος δεν θα υπάρξει άλλο, όπως είπε ο ίδιος στην εφημερίδα "Real News", προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες εξοικονόμησης και οι μεταρρυθμίσεις καθιστούν ανταγωνιστική την εγχώρια οικονομία.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Ελλάδα στηρίζεται σε βοήθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τη χρηματοδότηση των εταίρων του ευρώ να λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο και εκείνη του ΔΝΤ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, ενώ ο κ. Σαμαράς εξέφρασε αισιοδοξία πως το χρέος της χώρας - το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέτος εκτιμάται ότι βρίσκεται πάνω από το 177% του ΑΕΠ - θα είναι μελλοντικά και πάλι βιώσιμο.

"Πρωθυπουργός: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια", είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας "Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν", του οποίου το κείμενο είναι σχεδόν ταυτόσημο με εκείνο της "Ντι Πρέσε", καθώς πρόκειται προφανώς για είδηση από Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ τον ίδιο τίτλο και παρόμοιο κείμενο χρησιμοποιεί και η εφημερίδα "Τιρόλερ Τάγκεστσαιτουνγκ" στο δικό της δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Ανάπτυξη μέσω επενδύσεων, το πόρισμα του eurogroup