ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: «Ο όρος «greek statistics» έχει γίνει συνώνυμο της εξαπάτησης»

FT: «Ο όρος «greek statistics» έχει γίνει συνώνυμο της εξαπάτησης»

Η Ελλάδα πρόκειται να χάσει την αυριανή προθεσμία που έχει θέσει η Κομισιόν για την υποβολή των αναθεωρημένων στοιχείων για τα ελλείμματα των προηγούμενων δύο 10ετιών, αναφέρει δημοσίευμα των Financial times.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα βγεί στη δημοσιότητα, κατά πόσο η Αθήνα παραποίησε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία προκειμένου να ενταχθεί στο ευρώ, αναφέρουν οι Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Αθήνα επανειλημμένως είχε δηλώσει ανακριβή στοιχεία για το ΑΕΠ, τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο όρος “greek statistics” έχει γίνει συνώνυμο της εξαπάτησης, μετά τις κατηγορίες της Eurostat το 2010.

Η ΕΛΣΤΑΤ, ζήτησε στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών τον Φεβρουάριο για να προετοιμάσει την υποβολή των στοιχείων στις Βρυξέλλες, για την περίοδο 1995-2013. Για να λάβει μόνο το πρώτο μέρος νωρίτερα αυτό το μήνα, εν μέσω καθυστερήσεων στο υπουργείο.

«Έχει αποδειχθεί αδύνατο να τηρηθεί η προθεσμία, λόγω της καθυστέρησης» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου.

Διαβάστε επίσης

FT: Το δημόσιο χρέος μπορεί να οδηγήσει σε νέα παγκόσμια οικονομική κρίση