ΦΑΡΜΑΚΟ

ΒΙΑΝΕΞ: «To success story γράφεται με Εξωστρέφεια, Καινοτομία και Ποιότητα»

ΒΙΑΝΕΞ: «To success story γράφεται με Εξωστρέφεια, Καινοτομία και Ποιότητα»

«Γέφυρες» στη μεγάλη και εξαιρετικά σημαντική αγορά της Κίνας «ρίχνει» η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. με τη συμμετοχή της στην ετήσια συνάντηση του παγκόσμιου Φόρουμ Νέων Πρωταθλητών (Annual meeting of the New Champions - World Economic Forum) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Τιανζίν της ασιατικής χώρας.


Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΒΙΑΝΕΞ στο φετινό φόρουμ ήταν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τον οποίον πλαισίωσαν η κ. Εύη Βαλλιανάτου επικεφαλής ανάπτυξης νέων προϊόντων, η κ. Λ. Ξενιτού υπεύθυνη τμήματος εξαγωγών και ο κ. Χάρης Ρουσάνογλου, ο οποίος προΐσταται στο τμήμα ανάπτυξης νέων προϊόντων.

Να σημειωθεί ότι η ηγέτιδα ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. – η οποία σημειωτέον ήταν η μοναδική ελληνική εταιρεία του κλάδου στη συνάντηση - ένωσε τις δυνάμεις της με την εταιρεία στρατηγικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και δράσεων «Introducing Leaders» ως στρατηγικός χορηγικός εταίρος της ελληνικής αποστολής στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Πιο συγκεκριμένα, η ετήσια συνάντηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο να φέρει σε επαφή καινοτόμες επιχειρήσεις, πολυεθνικές εταιρείες, κυβερνητικούς εκπροσώπους, φορείς αλλά και διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από όλον τον κόσμο. Στο φετινό Φόρουμ συμμετείχαν περί τους 2.000 εκπροσώπους από περισσότερες από 90 χώρες με σαφή προσανατολισμό στην αναζήτηση των τρόπων εκείνων, με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί σήμερα η Καινοτομία προκειμένου να αποδώσει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

«Στο πλαίσιο της παρουσίας της ΒΙΑΝΕΞ στην κρίσιμη αυτή συνάντηση στην Κίνα διαπιστώσαμε ότι η επιχειρηματική κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρίζει πλέον τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία, αλλά και την πληθώρα των νέων ευκαιριών για συνεργασίες και συνέργιες με επιχειρήσεις στη χώρα μας», επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, κ. Δ. Γιαννακόπουλος και προσθέτει: «Η κεντρική θεματική των συζητήσεων και συναντήσεων στο Φόρουμ κινήθηκε γύρω από τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη όλων των οικονομιών, όχι μόνο για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου αλλά σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ παράλληλα τονίστηκε ιδιαίτερα η ολοένα αυξανόμενη σημασία των γεωπολιτικών παραγόντων για τις οικονομικές σχέσεις διεθνώς. Στο πλαίσιο του Φόρουμ, αλλά και στο περιθώριο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν το πλήρες ανάπτυγμα της επιχειρηματικής δράσης της φαρμακοβιομηχανίας που απασχολεί σήμερα περισσότερους από 1.100 εργαζομένους καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα παραγωγής αξιόπιστων, καινοτόμων και υψηλής ποιότητας φαρμάκων. Μάλιστα τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη επένδυσης στην Ποιότητα η οποία συνιστά και τη λέξη – 'κλειδί' για την προσέλκυση επενδύσεων τόσο στη φαρμακοβιομηχανία όσο και στην οικονομία της Ελλάδας, συνολικά».

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της BIANEΞ στο παγκόσμιο φόρουμ, ο Αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δ. Γιαννακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό της εταιρείας στρατηγικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και δράσεων «Introducing Leaders» με ειδική αναφορά στην ελληνική αποστολή, με τίτλο «The New Greece Gateway to Europe».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος σε δισέλιδη συνέντευξή του με τίτλο «Η Ποιότητα – κλειδί για την επιτυχία της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.», αναφέρθηκε εκτενώς στη συνταγή της επιτυχίας της φαρμακοβιομηχανίας στην 90χρονη πορεία της, που συνοψίζεται στο «τρίπτυχο» Όραμα-Αφοσίωση-Επίπονη Δουλειά.

Δίνοντας ευθύς εξαρχής ο κ. Γιαννακόπουλος το στίγμα και την ταυτότητα της εταιρείας, σημείωσε ότι καλύπτει ένα πλήρες φάσμα φαρμακευτικών προϊόντων ενώ είναι έτοιμη να επεκταθεί σε ξένες αγορές όπως αυτή της Κίνας. «Στρατηγικός μας στόχος είναι να επενδύουμε σταθερά στην ποιότητα, η οποία δεν συνιστά μόνον ένα μοντέλο διοίκησης αλλά κυρίως την κατευθυντήρια γραμμή του αξιακού συστήματος της ΒΙΑΝΕΞ. Κάνουμε τη διαφορά στη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα χάρις στην απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων μας», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακόπουλος τονίζοντας με έμφαση ότι «ήρθε η ώρα να δείξει η εταιρεία το πραγματικά εξωστρεφές της πρόσωπο και να ανοίξει τα φτερά της στη μεγάλη αγορά της Κίνας και όχι μόνον».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ βρήκε την ευκαιρία να τονίσει ότι η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα συνοδεύτηκε με αρκετές ευκαιρίες, όπως για παράδειγμα η εκδήλωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος των Κινέζων στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι αν η χώρα μας επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις ρίζες και την κληρονομιά της, θα καταφέρει να ισχυροποιήσει το brand Ελλάδα τόσο ως αγορά όσο και ως επενδυτικός προορισμός. «Έχουμε την ανάγκη να υπενθυμίζουμε στον κόσμο την ιστορία της Ελλάδας και την πολιτισμική της κληρονομιά» ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Γιαννακόπουλος για να προσθέσει ότι την επιτυχία της επέκτασης της ΒΙΑΝΕΞ σε ώριμες αγορές εγγυάται η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, οι περγαμηνές στον στρατηγικό σχεδιασμό και η παράδοση στις ολοκληρωμένες και μακρόπνοες συνεργασίες με διεθνείς φαρμακευτικούς οίκους. Αν οι εμπορικοί δεσμοί με την Κίνα συσφιχτούν περαιτέρω», κατέληξε «αυτό θα γίνει σε μια βάση κοινών αφετηριών λόγω της μακράς ιστορίας και των δύο χωρών».

Επιπλέον ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στη σύσταση της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο φίλαθλο κοινό της Κίνας, δίνοντας στην ασιατική χώρα την πρώτη συμμετοχή παίκτη της στη Euroleague. Τέλος, εκτενή αναφορά στη συνέντευξη έγινε και στην DPG, πρωτοπόρα εταιρεία στον χώρο της online ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της ΒΙΑΝΕΞ είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων της Κίνας, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Ενδεικτικά αναφέρεται η συνάντηση με τον κ. Fahd A. Al.Rasheed, CEO της οικονομικής πόλης του Βασιλέα Αbdullah της Σαουδικής Αραβίας, κεντρικό όραμα του οποίου συνιστά η δημιουργία μιας ολόκληρης πόλης που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2020 – μια κολοσσιαία επένδυση της τάξεως των 86 δισ. δολαρίων που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων, φαρμακαποθήκη και φαρμακεία.

Οι εκπρόσωποι της ΒΙΑΝΕΞ συνάντησαν επίσης τον κ. Gabriele Castaldi, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα και τον κ. Stefan Doboczky μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας RoyalDSM, η οποία δραστηριοποιείται σε πάρα πολλές αγορές όπως η φαρμακευτική, o κλάδος των ιατρικών προϊόντων και των συμπληρωμάτων διατροφής. Τέλος, θα πρέπει να μνημονευθεί και η συνάντηση με τον κ. Wang YiZheng, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Fujia Group, μεταξύ των 330 πλουσιότερων ανθρώπων στην Κίνα. Μάλιστα το ταξίδι ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του κ. Wang ότι θα συμπεριλάβει άμεσα την Ελλάδα και θα επισκεφθεί την ΒΙΑΝΕΞ σε ένα από τα επόμενα ταξίδια του στην Ευρώπη.