ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις οικονομικές παρενέργειες του Έμπολα εξετάζουν οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες

Τις οικονομικές παρενέργειες του Έμπολα εξετάζουν οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες

Οι αμερικανικές εταιρείες αερομεταφορών συνεργάζονται στενά με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ενέργειες που κάνει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που σχετίζονται με τον Έμπολα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της JetBlue.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μια ημέρα μετά το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού που διαγνώστηκε στο Ντάλας του Τέξας και προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες ότι πιθανόν και άλλοι άνθρωποι μπορεί να εκτέθηκαν στον ιό Έμπολα προτού ο ασθενής αυτός εισαχθεί σε θάλαμο καραντίνας σε νοσοκομείο.

Μια συνέπεια των ανησυχιών υπήρξε η κατρακύλα των μετοχών των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών καθώς αυξάνεται ο προβληματισμός των επενδυτών ότι λιγότεροι άνθρωποι θα ταξιδέψουν αεροπορικώς εξαιτίας του θανατηφόρου ιού.

Οι μετοχές της JetBlue έπεσαν περίπου 2,7% όπως επίσης και οι μετοχές άλλων δυο μεγάλων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, της American Airlines και της Delta Airlines που υποχώρησαν κατά περίπου 3,1%.

Ο εκπρόσωπος της JetBlue πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες και οι αρχές αεροδρομίων υπενθυμίζουν στους πελάτες τους να τηρούν τις οδηγίες του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Κτηνωδία: Έδεσε σε σκύλο μία μπάλα μπόουλινγκ και τον έπνιξε! (βίντεο)