ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτός είναι ο 20χρονος που έχει δικό του εργοστάσιο στην Κίνα

Αυτός είναι ο 20χρονος που έχει δικό του εργοστάσιο στην Κίνα

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται ότι θα εφεύρουν ένα επαναστατικό προϊόν και θα γίνουν πλούσιοι.

Ο Alex Shlaferman, ιδρυτής της Vante Toys είναι μόλις 20 χρονών και το έχει πετύχει. Και μάλιστα, αρκετές φορές. Η πρώτη ήταν στα 15 του.

Η καριέρα του ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 11 ετών, με ένα πολύ κακό -όπως λέει σήμερα- μαγικό τρικ. “Έφτιαξα ένα DVD που σου μάθαινε πώς να αιωρείσαι. Βρήκα έναν τύπο στο Craigslist (πρόκειται για γνωστό site μικρών αγγελιών) που τράβηξε το βίντεο στο δωμάτιό μου, με ένα σεντόνι. Ήταν μόνο εγώ και αυτός ο τύπος στο το Craigslist. Μπορώ μόνο να φανταστώ την αντίδραση των γονιών μου εάν είχαν έρθει σπίτι”, λέει τώρα.

Όμως, το σχέδιό του για την προώθηση του DVD ήταν ευφυέστατο. Το πουλούσε μέσω internet. “Το τιμολόγησα τόσο ακριβά, στα 100 δολάρια, ώστε ο κόσμος άρχισε να μιλά για αυτό. Πούλησα 100 κομμάτια μέσα σε μία εβδομάδα. Ήμουν 11 χρόνων και έβγαλα 10.000 δολάρια, χωρίς οι γονείς μου να έχουν ιδέα”.

Στα 15 του γνώρισε έναν έμπορο παιχνιδιών, που έφτιαχνε τα προϊόντα του στην Κίνα. Φρόντισε να μάθει όσα μπορούσε για αυτή τη δουλειά και με χρήματα που είχε μαζέψει από την καλοκαιρινή του εργασία άρχισε να φτιάχνει το Super Looper, ένα αεροπλάνο – μπούμερανγκ.

Στα 17 του έκλεισε συμβόλαιο για να πουλά το αεροπλάνο του στη μεγάλη αμερικανική αλυσίδα Toys R Us.

Τι έκανε με τα πρώτα του χρήματα; Ότι θα έκανε ο κάθε έφηβος που γίνεται πλούσιος μέσα σε μια νύχτα. Αγόρασε πράγματα όπως μία Maserati...

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις φωτογραφίες στο www.newmoney.gr.