ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Πάει περίπατο το σχέδιο της Ελλάδας για έξοδο από το μνημόνιο!

Bloomberg: Πάει περίπατο το σχέδιο της Ελλάδας για έξοδο από το μνημόνιο!

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του δικτύου Reuters που έδινε την πληροφορία ότι η κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις για το σχέδιο να βγει πρόωρα από το μνημόνιο, διώχνοντας το ΔΝΤ, έρχεται το δίκτυο Bloomberg να πει ακριβώς το ίδιο.

Όπως αναφέρει, ''το σχέδιο της Ελλάδας να ξεφύγει από τα δεσμά του μεγαλύτερου προγράμματος διάσωσης στην ιστορία κινδυνεύει να καταρρεύσει'', μετά τη συνεχόμενη κατάρρευση του χρηματιστηρίου και την εκτόξευση των ομολόγων.

''Το ξεπούλημα των ελληνικών ομολόγων σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα έχει χάσει την πρόσβαση στις αγορές'' δηλώνει στο διεθνές πρακτορείο ο Έλληνας αναλυτής Θ. Δρογώσης από την Prantelakis Securities.

Ο ίδιος προσθέτει: Οι επενδυτές φοβούνται ότι μια πρόωρη έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης μπορεί να αποδείξει ότι η δημοσιονομική πρόοδος που έχει επιτευχθεί έως τώρα είναι μη βιώσιμη.

Το Bloomberg, αναφέρεται εκτενώς στην προληπτική γραμμή στήριξης που έχει προτείνει η Λαγκάρντ, στα χρήματα «καλού – κακού» δηλαδή, όπως λένε απλοϊκά οικονομικοί αναλυτές. Πλέον, οι δανειστές πιέζουν την Ελλάδα να κάνει χρήση αυτής της στήριξης, η οποία όμως συνεπάγεται νέες δεσμεύσεις.

Νέο μνημόνιο δηλαδή, το οποίο μπορεί να μην έχει τη μορφή που ξέρουμε μέχρι τώρα, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι εξίσου σκληρό.

Tο διεθνές δίκτυο, αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος πρόωρων εκλογών, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του έτους, παρά τη χθεσινή τοποθέτηση του Αντ. Σαμαρά από το Υπουργικό Συμβούλιο, ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2016.

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Δεύτερες σκέψεις στην Ελλάδα για έξοδο από το πρόγραμμα