ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Mαύρη» εβδομάδα για το Χρηματιστήριο Αθηνών

«Mαύρη» εβδομάδα για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ξαναχτυπούν οι κερδοσκόποι - Μετά τις δηλώσεις της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο ξεκίνησαν οι επιθετικές πωλήσεις από ξένα αλλά και ελληνικά funds

Σαν χάρτινος πύργος καταρρέει το Χρηματιστήριο Αθηνών με το γενικότερο κλίμα να είναι αρνητικό και τις αγορές να έχουν εξαπολύσει επίθεση…

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο σήμανε συναγερμό στους κερδοσκόπους ο οποίοι έσπευσαν να ξεπουλήσουν τις μετοχές τους δημιουργώντας εκτεταμένο «ντόμινο» αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Deal» τα ξένα funds ήταν εκείνα που έσυραν το χορό των πωλήσεων τόσο στις τραπεζικές μετοχές όσο και σε αρκετούς άλλους τίτλους της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Όλα αυτά ως μέρος ενός «άγριου» παιχνιδιού που γίνεται για να ξαναγοραστούν οι μετοχές σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα που εκποιήθηκαν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ανάμεσα στους πωλητές, συγκαταλέγονται και funds ελληνικών συμφερόντων που εκφράζουν κατά κύριο λόγο το εφοπλιστικό χρήμα.

Χαρδούβελης: Το κλίμα δεν αντανακλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας

Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης από το βήμα της Βουλής με αφορμή την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στις αγορές παρενέβη αναφέροντας ότι «το κλίμα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες δεν αντανακλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ούτε φυσικά τις προοπτικές της. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ σε δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ! Καταρρέει το χρηματιστήριο - Εκτοξεύονται τα ομόλογα!

Κομισιόν: Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα

Χαρδούβελης: Το κλίμα δεν αντανακλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας