ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σε καλό δρόμο, παρά τα σκληρά μέτρα, η Ελλάδα»

«Σε καλό δρόμο, παρά τα σκληρά μέτρα, η Ελλάδα»

Σε καλύτερη… μοίρα από την Αυστρία βρίσκεται η Ελλάδα, παρά τα σκληρά προγράμματα που της έχουν επιβληθεί, σύμφωνα με τον γνωστό Αυστριακό οικονομολόγος και νέο πρόεδρο του Αυστριακού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, Μπέρνχαρντ Φέλντερερ.

«Η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν σταθεί και πάλι στα πόδια τους, ενώ οι Έλληνες, στους οποίους επιβάλαμε σκληρά προγράμματα, είναι σε καλύτερο δρόμο από ό, τι εμείς», υποστήριξε ο Φέλντερερ, ο οποίος είχε διατελέσει, για πάνω από δύο δεκαετίες, διευθυντής του Αυστριακού Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».

«Η Ισπανία παρουσιάζει ανάπτυξη 2%, όχι γιατί λαμβάνει βοήθεια, αλλά γιατί έχει γίνει ανταγωνιστική και κάνει καλύτερες εξαγωγές», αναφέρει, προσθέτοντας πως φυσικά οι χώρες αυτές δεν έχουν λύσει ακόμα πολλά προβλήματα, όπως στην αγορά εργασίας και στον τραπεζικό τομέα.

Ο Μπέρνχαρντ Φέλντερερ εκτιμά επίσης ως ανησυχητική εξέλιξη το γεγονός, όπως λέει, ότι η αυστριακή παραγωγή δεν αυξάνεται πλέον ούτε κατά μία ποσοστιαία μονάδα το χρόνο, ενώ θεωρεί πως η εξοικονόμηση πόρων στη χώρα του μπορεί να επιτευχθεί μέσα από περικοπές στις επιδοτήσεις ή στις συντάξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Πάνω από 90 δισ. τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία