ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση μέχρι το 2015 για την απόσυρση των οχημάτων

Παράταση μέχρι το 2015 για την απόσυρση των οχημάτων

Τη θετική «γνωμοδότηση» του υπουργείου Οικονομικών αναμένει το υπουργείο Μεταφορών για να ανακοινώσει τη συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων για το έτος 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών εκτιμά πως έτσι θα ενισχυθεί η αγορά αυτοκινήτου, που δείχνει να ανακάμπτει έπειτα από τέσσερα χρόνια ύφεσης, ενώ το μέτρο αναμένεται να ισχύσει για τα αυτοκίνητα των οποίων άδεια κυκλοφορίας εκδόθηκε έως τις 31/12/2001.

Τα έσοδα από την απόσυρση είναι περισσότερα από τις απώλειες από τα μειωμένα τέλη ταξινόμησης που πληρώνουν όσοι αγοράζουν νέο αυτοκίνητο αποσύροντας το παλαιότερο, ενώ ταυτόχρονα παραμένει «ζωντανός» ο κλάδος της αγοράς αυτοκινήτου. Ετσι, επτά στις δέκα πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων που έχουν πωληθεί από τις αρχές του έτους έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν ύστερα από απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου.

Ποια είναι η διαδικασία της απόσυρσης - Τα τέσσερα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ιδιοκτήτης:

1: Να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία καθορίζονται από τη νομική μορφή του ιδιοκτήτη του οχήματος.

2: Να κλείσει ραντεβού για τη συλλογή του οχήματος από το χώρο του. Γερανός οδικής βοήθειας της εταιρείας που αναλαμβάνει την απόσυρση συλλέγει το όχημα από το χώρο του ιδιοκτήτη την ημέρα και ώρα που επιθυμεί εκείνος χωρίς επιβάρυνση.

3: Ο ιδιοκτήτης παραδίδει το όχημα στον οδηγό και εκείνος του δίνει μια βεβαίωση παραλαβής.

4: Ο ιδιοκτήτης περιμένει μέσω ταχυδρομείου το επίσημο Πιστοποιητικό Καταστροφής, καθώς πρόκειται για το επίσημο έγγραφο της διαγραφής.