ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βloomberg: 25 τράπεζες δεν θα περάσουν τα stress test

Βloomberg: 25 τράπεζες δεν θα περάσουν τα stress test

Από τις 130 τράπεζες που συμμετείχαν στον έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού από την ΕΚΤ, θα περάσουν οι 105.

Ο αριθμός των ευρωπαϊκών τραπεζών που θα κοπούν στις ασκήσεις αντοχής της ΕΚΤ ανέρχεται σε 25, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται έγγραφο με προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, από τις 130 τράπεζες που συμμετείχαν στον έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού από την ΕΚΤ, θα περάσουν οι 105.

Από τις τράπεζες που κόπηκαν, περίπου 10 αντιμετωπίζουν κεφαλαιακά ελλείμματα που πρέπει να καλύψουν, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο Bloomberg. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει, καθώς οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι την τελική δημοσίευση των αποτελεσμάτων στις 26 Οκτωβρίου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να σχολιάσει υποθέσεις για το αποτέλεσμα της περιεκτικής αξιολόγησης» ανέφερε σε ανακοίνωση της η κεντρική τράπεζα. «Οποιοδήποτε συμπέρασμα εξάγεται πριν το τελικό αποτέλεσμα της άσκησης είναι τελείως θεωρητικό» πρόσθεσε.

Την Τετάρτη ο επικεφαλής του τμήματος διεθνούς τραπεζικής της Pimco, Philippe Bodereau, προέβλεψε πως 18 τράπεζες θα αποτύχουν στη διαδικασία αξιολόγησης.