ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοταχώς για το Μνημόνιο-2

Ολοταχώς για το Μνημόνιο-2
Με στόχο την αναδιατύπωση όρων του μνημονίου, που υπεγράφη πέρυσι στις 8/5/2010, η κυβέρνηση αναζητά τις συμβουλές δικηγορικής εταιρείας...

Με στόχο την αναδιατύπωση όρων του μνημονίου, που υπεγράφη πέρυσι στις 8/5/2010, η κυβέρνηση αναζητά τις συμβουλές δικηγορικής εταιρείας στο Λονδίνο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για την αναδιατύπωση των διατάξεων του μνημονίου, βάσει των οποίων επιμηκύνεται η αποπληρωμή του δανείου μέχρι το 2023 και το επιτόκιο μειώνεται κατά μια μονάδα από 5,2% αρχικά στο 4,2%, σύμφωνα και με τις τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Από την εταιρία που θα αναλάβει το έργο, θα εξεταστούν οι όροι που θα περιέχουν οι νέες δανειακές συμβάσεις οι οποίες θα υπογραφούν από την Ελλάδα για την επιμήκυνση του δανείου των 80 δισ. ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου.

Ειδική αναφορά γίνεται στη δικηγορική εταιρία «Allen and Overy», ως μία από τις πιθανότερες αναδόχους του έργου, δεδομένου ότι διαθέτει την ανάλογη εμπειρία και είναι μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες στη Βρετανία (με βάση τα στοιχεία για την περίοδο 2009-2010) αλλά και μία από τις έξι μεγαλύτερες σε διεθνές επίπεδο.

Για την επιμήκυνση αυτή, υπάρχει ήδη η πρώτη απόφαση και το πράσινο φως θα δοθεί στη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διέψευσε ότι, η συγκεκριμένη αναζήτηση νομικού συμβούλου αφορά στη σύνταξη του λεγόμενου «μνημονίου-2.»