ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Μέρκελ στηρίζει Λαγκάρντ για το ΔΝΤ

H Μέρκελ στηρίζει Λαγκάρντ για το ΔΝΤ
Τη στήριξή της στη Γαλλίδα υπουργό...

Τη στήριξή της στη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ για την ηγεσία του ΔΝΤ φαίνεται ότι παρέχει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handesblatt.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα, επικαλούμενη γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, αναφέρει ότι η Μέρκελ δεν θα προτείνει Γερμανό υποψήφιο, παρέχοντας θετική ψήφο στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Ωστόσο, η στήριξη της Μέρκελ στη Λαγκάρντ παρέχεται υπό τον όρο ότι δεν θα ασκηθεί στη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών δίωξη για το σκάνδαλο Tapie. Άλλωστε, το σκάνδαλο με τον Ντομινίκ Στρος Καν καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να μην εμπλέκεται ο διάδοχός του σε οιανδήποτε δικαστική διαμάχη.

«Η Μέρκελ έχει μεγάλη εκτίμηση στη Λαγκάρντ»

Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης σχολίασαν στο πρακτορείο Reuters ότι τόσο η Άγκελα Μέρκελ όσο και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο της Κριστίν Λαγκάρντ. Επίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος θεωρεί τη Λαγκάρντ συνεργάσιμη, αναγνωρίζοντας παράλληλα το διεθνές της κύρος. Οριστική απόφαση πάντως δεν έχει ληφθεί, σημείωσε έτερος αξιωματούχος στο ίδιο πρακτορείο.

Σε κάθε περίπτωση, η Μέρκελ διεμήνυσε την Πέμπτη ότι ο ρόλος του ΔΝΤ στην επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, δεν αφήνει περιθώρια για την επιλογή μη ευρωπαίου υποψηφίου στο τιμόνι του Οργανισμού.

Πηγή: Newscode.gr