ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρκικές ευκαιρίες σε Ιρανικές επιχειρήσεις

Τουρκικές ευκαιρίες σε Ιρανικές επιχειρήσεις
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό έχει αποφασιστεί η επέκταση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Ιράν με την προσθήκη 100 επιπλέον...

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό έχει αποφασιστεί η επέκταση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Ιράν με την προσθήκη 100 επιπλέον εταιρειών στον κατάλογο με τις προγραμμένες επιχειρήσεις.

Ωστόσο εκατοντάδες ιρανικές επιχειρήσεις έχουν αναζητήσει και έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία, υπερβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τα εμπόδια, τις κυρώσεις και το εμπάργκο, που έχουν επιβάλλει τόσο ο αμερικανικός παράγοντας, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι ο αριθμός των ιρανικών εταιρειών και επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, υπερέβη για το έτος 2010 τις 1400, ενώ ταυτόχρονα η Τουρκία και το Ιράν, φιλοδοξούν να αυξήσουν τις συναλλαγές τους σε διμερές επίπεδο στα 30 δισ. δολάρια μέχρι το 2015.

Αυτές οι συναλλαγές μέχρι το 2010 είχαν φτάσει τα 10,6 δισ. δολάρια. Πλέον οι ιρανικές εταιρείες δημιουργούν γραφεία και μεταβιβάζουν τις επενδύσεις τους στην Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα, όπως λέγεται, σχεδιάζεται η δημιουργία κοινής βιομηχανικής πόλης στα σύνορα των δύο κρατών, για την οποία, ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι διατυπώνονται επιφυλάξεις από την πλευρά τοπικών οικονομικών παραγόντων σε αυτές τις περιοχές της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr