ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκκληση στήριξης στο ευρώ από 50 γερμανικές και γαλλικές επιχειρήσεις

Έκκληση στήριξης στο ευρώ από 50 γερμανικές και γαλλικές επιχειρήσεις
Συνολικά 50 γερμανικές και γαλλικές επιχειρήσεις και τραπεζικοί όμιλοι προχώρησαν σε κοινή καταχώρηση τους στο γερμανικό και γαλλικό τύπο με την οποία...

Συνολικά 50 γερμανικές και γαλλικές επιχειρήσεις και τραπεζικοί όμιλοι προχώρησαν σε κοινή καταχώρηση τους στο γερμανικό και γαλλικό τύπο με την οποία εκφράζουν τη στήριξή τους στον κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα,

Με αίσθημα ευθύνης για τα 5 εκατομμύρια των εργαζομένων τους και έναν συνολικό τζίρο της τάξης των 1,5 τρις ευρώ, οι γαλλικές και γερμανικές επιχειρήσεις εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον του ευρώ και της κοινής Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Οι υπογράφοντες υπενθυμίζουν τις τεράστιες επιτυχίες του κοινού νομίσματος.

«Ποιος μπορούσε να φανταστεί πριν από 12 χρόνια ότι σήμερα το ευρώ θα είχε μεγαλύτερη αξία από άλλα νομίσματα ακόμη και από το δολάριο; (…) Με την υιοθέτησή δημιουργήθηκε μια κοινή αγορά που έφερε απασχόληση και ευημερία για όλους. Η εισαγωγή του οδήγησε στη δημιουργία 9 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη. Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις επωφελούνται από αυτή την εξέλιξη, έχουν διευρυνθεί οι δυνατότητες χρηματοδότησής τους ενώ έχει αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο».

Οι μάνατζερ και διευθύνοντες σύμβουλοι των 50 επιχειρήσεων εκφράζουν την άποψη ότι θα πρέπει να βοηθηθούν οι χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους για να ανακτήσουν την οικονομική ανεξαρτησία τους και να έχουν οι πολίτες των χωρών αυτών καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Παράλληλα όπωμς τονίζουν ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν αποτελεσματικά μέτρα. Σημειώνουν δε ότι η επιστροφή στη σταθερότητα θα κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια, ωστόσο «η ΕΕ και το κοινό μας νόμισμα αξίζουν αυτή την παρέμβαση».

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr