ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT:Η ΕΚΤ θα κοιτά την υψηλότερη Ελληνική αξιολόγηση ακόμα και σε χρεωκοπία

FT:Η ΕΚΤ θα κοιτά την υψηλότερη Ελληνική αξιολόγηση ακόμα και σε χρεωκοπία
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δέχεται ως ενέχυρα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα μέχρι αυτά να καταταχθούν στην κατηγορία της χρεωκοπίας από όλους τους οίκους...

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δέχεται ως ενέχυρα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα μέχρι αυτά να καταταχθούν στην κατηγορία της χρεωκοπίας από όλους τους οίκους αξιολόγησης, ανέφεραν την Τρίτη οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγή του χρηματοοικονομικού κλάδου.


Με την κίνηση αυτή, η ΕΚΤ κρατά ανοιχτή την πόρτα για την επίτευξη συμβιβαστικής συμφωνίας για την κρίση χρέους της Ελλάδας, καθώς δεν είναι ακόμη σίγουρο αν όλοι οι οίκοι αξιολόγησης θα κηρύξουν τη χώρα σε καθεστώς χρεωκοπίας, αν εφαρμοστεί τελικό το σχέδιο για εθελοντική μετακύλιση ομολόγων, με την οποία οι ιδιώτες επενδυτές θα συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.


"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση δανεισμού, εκτός αν οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης κατατάξουν την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας" δήλωσε ανώτερος οικονομικός αξιωματούχος, σύμφωνα με πληροφορίες της Financial Times . "Η ΕΚΤ θα επικαλεστεί την αρχή της, χρησιμοποιώντας τις βέλτιστες διαθέσιμες εκ μέρους των οργανισμών , Standard & Poors, Moody και Fitch", δήλωσε ο αξιωματούχος.


Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η συνεχής υποστήριξη της ΕΚΤ για την Αθήνα είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες σχεδόν εξ ολοκλήρου εξαρτώνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για χρηματοδότηση.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr