ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επίτροποι της τρόικας πιάνουν στασίδι στα Υπουργεία

Οι επίτροποι της τρόικας πιάνουν στασίδι στα Υπουργεία
Την Παρασκευή, κατά πάσα πιθανότητα, θα φτάσουν στην Αθήνα τα πρώτα στελέχη της τρόικας...

Την Παρασκευή, κατά πάσα πιθανότητα, θα φτάσουν στην Αθήνα τα πρώτα στελέχη της τρόικας, τα οποία θα αναλάβουν το δύσκολο έργο του ελεγκτή των συμφωνιών που έχει υπογράψει η κυβέρνηση (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, Μνημόνιο Ι και ΙΙ κλπ).

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η υποδοχή που θα τους γίνει δεν θα είναι ...πανηγυρική. Αντιθέτως, θα γίνει προσπάθεια ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα γίνεται. Οι "επίτροποι", όπως τουλάχιστον αντιμετωπίζονται από ελληνικής πλευράς, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα αρχίσουν να διασπείρονται σε διάφορα υπουργεία, με αντικειμενικό στόχο να τσεκάρουν το παραγόμενο έργο και να ενημερώνουν Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον για το αποτέλεσμα.

Η αρμοδιότητά τους θα φθάνει μέχρι και του σημείου να απευθύνουν συμβουλές για "διόρθωση πορείας", ενώ θα παρέχουν και τεχνική βοήθεια για μια σειρά από ζητήματα που έχουν σχετική εξειδίκευση.

Για παράδειγμα, στο υπουργείο Οικονομικών, θα δοθεί έμφαση στο κομμάτι του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, για την αναδιάρθρωση του οποίου έχει υποβάλλει αίτημα η ίδια η ελληνική πλευρά.

Οι απεσταλμένοι της τρόικας θα "δώσουν τα φώτα" τους και θα συμμετέχουν σε όλες τις επιτροπές που έχουν συσταθεί γι΄ αυτό τον σκοπό τους τελευταίους μήνες.

Από καθαρή σύμπτωση πάντως, η εδώ παρουσία τους συνδυάζεται με την ενεργοποίηση του μέτρου που προέβλεπε την εφαρμογή του "Καλλικράτη των ΔΟΥ" σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

Δηλαδή, τη λειτουργία μιας εφορίας ανά νομό και κατάργηση όλων των υπολοίπων, για λόγους μείωσης του λειτουργικού κόστους και όχι μόνο.

Αλλά με την δική τους βοήθεια, το project αναμένεται να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς.

Τουλάχιστον, έτσι ελπίζεται...

Πηγή: www.newscode.gr