ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χάθηκαν» 900 δισ. σε 48 ώρες

«Χάθηκαν» 900 δισ. σε 48 ώρες
Η φημολογία για επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη βύθισε ξανά σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια...

Η φημολογία για επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη βύθισε ξανά σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι συνεδριάσεις των οποίων έκλεισαν με μεγάλη πτώση.

Περίπου στις 18.00 ώρα Ελλάδας, ο FTSE100 στο Λονδίνο έχανε 2,72%, ο CAC40 στο Παρίσι 5,03%, ο DAX30 στη Φρανκφούρτη 4,31%, το ισπανικό χρηματιστήριο έχανε 4,60%, το ιταλικό 5,40%, πριν κλείσει με πτώση 6,5%.

Πτώση σημειωνόταν και στη Νέα Υόρκη όπου ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς έχανε τουλάχιστον 4%, αναιρώντας τα χθεσινά κέρδη, μετά την πτώση 600 μονάδων τη Δευτέρα.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι μέσα σε 48 ώρες, «χάθηκαν» 900 δισ. ευρώ από τις χρηματαγορές Ευρώπης και Αμερικής, κατά τις συνεδριάσεις της 5ης και 8ης Αυγούστου, γεγονός ενδεικτικό της αρνητικής ψυχολογίας των επενδυτών.

Επίσης, διαβλέπουν ότι θα καθυστερήσει η ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων, λόγω του φόβου μεγάλης μερίδας επενδυτών επειδή ιδιωτικές τράπεζες έχουν εμπλακεί στο νέο δανεισμό της Ελλάδας.

«Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, έρχονται να προστεθούν οι πιο τρελές φήμες», έλεγαν σήμερα Γάλλοι χρηματιστηριακοί αναλυτές υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους. «Οι αβεβαιότητες θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες» όπως, άλλωστε, αφήνει σαφώς να εννοηθεί το χθεσινό ανακοινωθέν της Επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed.

Διαβάστε επίσης:

Ξανά στο «κόκκινο» τα χρηματιστήρια - κάτω από τις 1.000 μονάδες η Αθήνα