ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σι Τζινπίνγκ: «Ανθεκτική η αμερικανική οικονομία»

Σι Τζινπίνγκ: «Ανθεκτική η αμερικανική οικονομία»
Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Σι Τζινπίνγκ χαρακτήρισε ως «ανθεκτική» την αμερικανική οικονομία κατά την διάρκεια συνάντησης...

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Σι Τζινπίνγκ χαρακτήρισε ως «ανθεκτική» την αμερικανική οικονομία κατά την διάρκεια συνάντησης κινέζων και αμερικανών επιχειρηματιών.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση παρευρέθη ακόμα ο αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πεκίνο.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Σι, ο οποίος είναι ο πιθανός μελλοντικός πρόεδρος της Κίνας, πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν πρέπει να πολιτικοποιούν τα εμπορικά ζητήματα».

Μάλιστα, την προηγούμενη μέρα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έφτασε στο Πεκίνο για να απαντήσει στις επικρίσεις για τη δημοσιονομική πολιτική της Ουάσινγκτον. είχε υπογραμμίσει ότι η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα εξαρτάται από την ποιότητα των Κινεζοαμερικανικών σχέσεων.

Το Πεκίνο είχε διατυπώσει πολυάριθμες επικρίσεις αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή, στις 2 Αυγούστου, ανάμεσα στο Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους.

Η Κίνα είχε καταγγείλει την «εξάρτηση (των ΗΠΑ) από το χρέος» και είχε καλέσει την Ουάσινγκτον να πάψει να ζει υπεράνω των δυνατοτήτων της.