ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέφτεται νέα επέμβαση για την μείωση της ισοτιμίας του γεν

Σκέφτεται νέα επέμβαση για την μείωση της ισοτιμίας του γεν
Το ενδεχόμενο να παρέμβει στις αγορές προκειμένου να εμποδίσει την περαιτέρω άνοδο του γεν εξετάζει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Το ενδεχόμενο να παρέμβει στις αγορές προκειμένου να εμποδίσει την περαιτέρω άνοδο του γεν εξετάζει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας. Κι αυτό γιατί το εγχώριο νόμισμα κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου.

Εάν η ισοτιμία του γεν συνεχίσει να αυξάνεται, οι ιαπωνικές αρχές θα επέμβουν στις αγορές για να την μειώσουν επιδιώκοντας να υπάρξει συναίνεση για τη μονομερή αυτή πρωτοβουλία από την Ομάδα των Επτά (G7).

Η εντεινόμενη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές κατέστησε νομίσματα όπως το γεν ελκυστικά για πολλούς επενδυτές και το δολάριο κατέγραψε τη χαμηλότερη ισοτιμία του έναντι του ιαπωνικού νομίσματος την Παρασκευή. Βρισκόταν λίγο πάνω από τα 76 γεν προς 1, χαμηλότερα από το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ (76,25=1), που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο.

Εάν το φαινόμενο συνεχιστεί, η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι πιθανό να υιοθετήσει χαλαρότερη νομισματική πολιτική για να μειώσει την ισοτιμία του γεν τον επόμενο μήνα ή ακόμα και νωρίτερα.