ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΑ: Βουλιάζουν οι τραπεζικές μετοχές

ΧΑ: Βουλιάζουν οι τραπεζικές μετοχές
Συνεχίζουν να καταγράφουν σημαντικές απώλειες οι τράπεζες...

Συνεχίζουν να καταγράφουν σημαντικές απώλειες οι τράπεζες λόγω των έντονων ανησυχιών ότι θα χρειαστεί να προσφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να καλύψουν τις όποιες απώλειες από την συμμετοχή τους στην ανταλλαγή χρέους.

Ο γενικός δείκτης υποχωρούσε 0,85% στις 881,62 μονάδες με τις τράπεζες να υποχωρούν 2,15%.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είπε την Παρασκευή ότι οι όποιες απώλειες εγγράψουν οι εγχώριες τράπεζες από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους θα καλυφθούν μέσω του υφιστάμενου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

"Η αγορά φοβάται ότι οι πιθανότητες να αποκτήσει το Δημόσιο μεγάλη συμμετοχή στις τράπεζες μέσω του ΤΧΣ είναι μεγάλη και ακούγεται ότι οι όροι θα είναι σε βάρος των παλαιών μετόχων", είπε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή. "Αυτό χαλάει το κλίμα σε όλη την αγορά".

Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρούσε 4,0%, της ΕFG Eurobank 3,8%, της Εθνικής Τράπεζας 2,66% και της Πειραιώς 3,33%.

Ήδη η Eurobank κάνει σήμερα πράξεις κάτω από τα 1,80 ευρώ που αντιστοιχούν σε κεφαλαιοποίηση χαμηλότερη του 1 δισ. ευρώ. Οριακά πάνω από 1 δισ. ευρώ είναι οι κεφαλαιοποιήσεις των Alpha Bank και Τράπεζα Κύπρου. Η Alpha Bank κάνει πράξη κάτω από τα 2 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr