ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστραλία: Συνεχίζεται η πτώση των τιμών κατοικίας

Αυστραλία: Συνεχίζεται η πτώση των τιμών κατοικίας
H πτωτική πορεία των τιμών των κατοικιών στην Αυστραλία συνεχίστηκε και τον Ιούλιο, εξαιτίας της αβεβαιότητας για τη διεθνή οικονομία.

H πτωτική πορεία των τιμών των κατοικιών στην Αυστραλία συνεχίστηκε και τον Ιούλιο, εξαιτίας της αβεβαιότητας για τη διεθνή οικονομία. Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στις τιμές των σπιτιών της Μελβούρνης, ενώ στα ίδια επίπεδα περίπου διατηρήθηκαν οι τιμές στο Σίδνεϊ.

Επίσης, οι άδειες για ανέγερση νέων κατοικιών μειώθηκαν κατά 15% τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι αγοραστές, ανησυχώντας για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, αποφεύγουν τα στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, κατά μέσο όρο, η τιμή ενός σπιτιού μειώνεται κατά 800 δολάρια την εβδομάδα. Οι τιμές των κατοικιών έχουν μειωθεί κατά 4,4% από τον Δεκέμβριο και οι τιμές των διαμερισμάτων κατά 3,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών RP Data.

Το μέσο σπίτι έφτασε την τιμή-ρεκόρ των 521.000 δολαρίων Αυστραλίας τον Δεκέμβριο, κάτι που σημαίνει πως έχει μειωθεί κατά 23.000 δολάρια από τότε. Επιπλέον, το μέσο διαμέρισμα έφτασε τα 440.000 δολάρια τον Νοέμβριο, με τη σχετική μείωση να ανέρχεται στα 15.000 δολάρια.