ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Θρίλερ» με την εκταμίευση της 6ης δόσης

«Θρίλερ» με την εκταμίευση της 6ης δόσης
Βουλιάζει το Χρηματιστήριο…

Στο κενό έπεσαν οι μαραθώνιες συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με την τρόικα. Η αγωνία για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου έχει φτάσει στο «κόκκινο», ενώ εκφράζονται ερωτηματικά για τη στάση που θα κρατήσουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης απέναντι στη χώρα μας.

Οι δύο πλευρές συζητούσαν μέχρι αργά το βράδυ, με τους δανειστές να ζητούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση. Από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε επαναπροσδιορισμό των στόχων αποδίδοντας τις αποκλίσεις στους στόχους στην ύφεση.

Η διαπραγμάτευση οδηγήθηκε σε απόλυτο αδιέξοδο και οι εκπρόσωποι των δανειστών μας αποχώρησαν απειλώντας ότι θα εισηγηθούν να επανεξεταστεί αν πρέπει να χορηγηθεί στη χώρα η επόμενη δόση του δανείου.

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Η αποχώρηση των δανειστών αποτυπώνεται και στο Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο παρουσιάζει μεγάλη πτώση.

Στις 10:40 ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται στις 892,14 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση 4,05%. Ο τζίρος διαμορφώνεται σε 3,22 εκατ.ευρώ.

Απώλειες έως 7% σημείωναν οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές την Παρασκευή, αντιστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που κατέγραψαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ύστερα από τα νέα για το deal μεταξύ Alpha και Eurobank.

Στις 10:56 ο τραπεζικός δείκτης έχανε 6,6% με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί 4,28%. Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,42120 δολάρια ενώ το spread του ελληνικού δεκαετούς κρατικού ομολόγου διαμορφώνεται στις 1.630,5 μονάδες βάσης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Ευ. Βενιζέλος δίνει αυτήν την ώρα έκτακτη συνέντευξη τύπου, όπου αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στο να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις.

Επίσης οι εξελίξεις στην Ελλάδα οδήγησαν το ΔΝΤ να αναβάλει τη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου στην οποία θα αποφασιζόταν η εκταμίευση ή μη της έκτης δόσης.

Διαβάστε επίσης: Αποχώρησε η Τρόικα - Αγωνία για την έκτη δόση

Βουλιάζει το Χρηματιστήριο