ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης βλέπει η G7

Κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης βλέπει η G7
Η σύνοδος των επτά ισχυρότερων οικονομιών (G7) αναμένεται αυτή την εβδομάδα να συμφωνήσει σε μέτρα στήριξης της παγκόσμιας ανάπτυξης αναφέρει δημοσίευμα...

Η σύνοδος των επτά ισχυρότερων οικονομιών (G7) αναμένεται αυτή την εβδομάδα να συμφωνήσει σε μέτρα στήριξης της παγκόσμιας ανάπτυξης αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ, το οποίο επικαλείται πηγή της ομάδας των ισχυρών.

Στην σύνοδο θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών των χωρών της G 7 - ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Βρετανίας- , ενώ η συνάντηση θα λάβει χώρα στην Μασσαλία.

Οι προτεραιότητες της G7 είναι η διατήρηση χαλαρής νομισματικής πολιτικής, η αργή δημοσιονομική προσαρμογή σε χώρες όπου αυτό είναι δυνατό και η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αντίληψη που υπάρχει στους κόλπους της G 7 είναι ότι η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει στην πιο δύσκολη περίοδο, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και ότι υπάρχει ο κίνδυνος της ύφεσης - είτε με την τεχνική έννοια των δύο συνεχών τριμήνων μείωσης του ΑΕΠ, είτε με θετικό ρυθμό ανάπτυξης αλλά διευρυνόμενο παραγωγικό κενό.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr