ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιούνκερ: «Τον Οκτώβριο η απόφαση για την 6η δόση»

Γιούνκερ: «Τον Οκτώβριο η απόφαση για την 6η δόση»
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στην συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι τόσο το Eurogroup...

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στην συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι τόσο το Eurogroup όσο και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιντερ δεσμεύονται για ισχυρή και συντονισμένη απάντηση στις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας.

Όσον αφορά την ενίσχυση του EFSF που φέρεται να προτείνει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Γιούνκερ είπε ότι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε.

Η απόφαση για την καταβολή της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί τον Οκτώβριο, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Kλοντ Γιούνκερ.

"Θα λάβουμε την απόφασή μας για την επόμενη δόση της βοήθειας τον Οκτώβριο, με βάση τα συμπεράσματα της τρόικας", δήλωσε ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης χαιρετίζουν την δέσμευση της Ελλάδας για την εφαρμογή του προγράμματος και τα νέα μέτρα.

Επίσης τόνισε ότι είναι κρίσιμο οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να συνεχίσουν την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας και ότι όλες οι χώρες έχουν υπογράψει τις αλλαγές που επιτρέπουν την μεγαλύτερη ευελιξία του EFSF.

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr