ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Citi: Γρίφος οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Citi: Γρίφος οι εξελίξεις στην Ελλάδα
«Αχαρτογράφητα νερά» αποτελεί πλέον η κατάσταση στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία για τους αναλυτές της Citi...

«Αχαρτογράφητα νερά» αποτελεί πλέον η κατάσταση στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία για τους αναλυτές της Citi, που σε έκθεσή τους κάνουν λόγο για «γρίφο» ως προς το τι θα ακολουθήσει.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι σε θεωρητική βάση, μια άτακτη χρεοκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να γίνει ακόμη και μέσα στον Οκτώβρη, ενώ την κατάσταση έχουν επιβαρύνει οι λανθασμένοι χειρισμοί του προβλήματος, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παρότι το σενάριο για άμεση χρεοκοπία της Ελλάδας και αποχώρησής της από το ευρώ δεν είναι το κυρίαρχο, η έκθεση αναφέρει ότι με την πάροδο του χρόνου, οι πιθανότητες αυξάνονται, ενώ μεγαλώνει και ο κίνδυνος για μια συστημική χρηματοοικονομική «καταστροφή» στην Ευρώπη.

Ρόλο καταλύτη για την επιτάχυνση των καταστροφικών εξελίξεων θα μπορούσε να παίξει μια άρνηση της τρόικας να εγκρίνει την έκτη δόση προς την Ελλάδα, καθώς και η άρνηση της ΕΚΤ να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες. Αρνητικό παράγοντα θα μπορούσαν να παίξουν και οι πολιτικοί στην

Ελλάδα, εφόσον ανακαλέσουν τα μέτρα λιτότητας, υπό το βάρος της οργής των ψηφοφόρων.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr