ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μέτρα που έκρυψε η κυβέρνηση

Τα μέτρα που έκρυψε η κυβέρνηση
Ακόμη και όσοι δηλώσουν μεικτά 6.000 ευρώ εισόδημα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο...

Μπορεί η κυβέρνηση να υπόσχεται ότι τα μέτρα που έλαβε είναι τα τελευταία επώδυνα, ωστόσο οι αριθμοί που έχει στα χέρια της η τρόικα δείχνουν πως τα μέτρα ή θα αναθεωρηθούν και θα γίνουν ακόμη χειρότερα ή θα ανακοινωθούν και νέα ακόμα πιο σκληρά για τους πολίτες.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «φοροεισπρακτικές βόμβες» που δεν απασφαλίστηκαν την τελευταία στιγμή, οι οποίες όμως θα περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του 2012.

Από τον Οκτώβριο του 2012 εκτοξεύεται στα ύψη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς εξισώνεται ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Θυμίζουμε ότι από τις 15 του προσεχούς Οκτωβρίου, ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει ήδη αποφασισθεί να αυξηθεί κατά 4 λεπτά το λίτρο.

«Χέρι» στις τσέπες όλων των Ελλήνων χωρίς καμία εξαίρεση βάζει η κυβέρνηση, καθώς για παράδειγμα η μείωση του αφορολόγητου από τις 12.000 στις 8.000 επιβάρυνε όλους 400 ευρώ και τώρα μέσω της νέας μείωσης προστίθενται άλλα 300 ευρώ το χρόνο.

Ακόμη και όσοι δηλώσουν μεικτά 6.000 ευρώ εισόδημα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 100 ευρώ. Όσοι έχουν απολαβές 750 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 500 ευρώ φόρο.

Όποιος δηλώνει πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο ξεκινάει από ένα ποσό 700 ευρώ.

Ακόμη, να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση πέρασε στα «ψηλά» το τέλος ακινήτων, το οποίο ενώ είχαν πει ότι θα ισχύσει μόνο για το φετινό και το ερχόμενο έτος, τελικά ανακοινώθηκε ότι θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ μέχρι και το 2014.

Δεν ανακοινώθηκε επίσης το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα και θα στοιχίσει στους δημοσίους υπαλλήλους τουλάχιστον 20% από τις αποδοχές τους, ενώ οι πληροφορίες θέλουν η εφαρμογή του μισθολογίου να επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούν στην ανέχεια τους συνταξιούχους

Μέτρα «κόλαση» για εργαζόμενους και συνταξιούχους