ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: «Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στον ιδιωτικό τομέα»

Μίχαλος: «Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στον ιδιωτικό τομέα»
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού...

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος στο Συνέδριο της ΕΕΔΕ δήλωσε ότι: "Καλούμαστε σήμερα να στραφούμε σε μια νέα αναπτυξιακή φιλοσοφία. Η οποία θα στηρίζεται όχι πλέον στο κράτος, αλλά στις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Θα στηρίζεται σε νέες παραγωγικές δραστηριότητες και επενδύσεις. Θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια, στην ανταγωνιστικότητα και στη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας".

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων έχει πλέον εξαντληθεί.

Τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί δραματικά, η κατανάλωση έχει παγώσει, η ύφεση ξεπερνά το 5% και η ανεργία το 16%. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να υπάρξουν έσοδα για το κράτος, είναι αδύνατον να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Επανέλαβε ότι για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση απαιτείται αλλαγή πορείας και τόνισε ότι ''το πολιτικό μας σύστημα θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν πλέον να χρηματοδοτούν ένα μεγάλο και σπάταλο κράτος. Το μαχαίρι θα πρέπει να μπει βαθιά, τόσο στις δαπάνες όσο και στο μέγεθος του δημοσίου τομέα.

Πρόσθεσε δε ότι οι επιχειρήσεις και ειδικά οι μικρομεσαίες δίνουν σήμερα έναν άνισο αγώνα επιβίωσης. Η δραματική μείωση της ζήτησης και η έλλειψη ρευστότητας και η αδυναμία χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα, σε συνδυασμό με την εκτόξευση της φορολογίας, δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυκτικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr