ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξουσία η Goldman Sachs ελέω των κυβερνήσεων

Εξουσία η Goldman Sachs ελέω των κυβερνήσεων

Σοκ προκαλούν οι κυνικές δηλώσεις του χρηματιστή Αλέσιο Ραστάνι στο BBC, αφήνοντας άφωνους τόσο τους παρουσιαστές όσο και το κοινό του δικτύου.

«Οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν τον κόσμο. Η Goldman Sachs ελέγχει τον κόσμο» ομολόγησε ο χρηματιστής, τονίζοντας ότι οι κυβερνήσεις δεν έχουν καμία δύναμη, κι ότι οι αγορές είναι αυτές που ασκούν την εξουσία.

«Το ευρώ δεν ενδιαφέρει τις αγορές», ανέφερε ο Ραστάνι, που με στυγνό τρόπο παραδέχθηκε ότι ό, τι κι αν κάνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δεν τον ενδιαφέρει.

«Είμαι έμπορος. Όταν βρίσκω ευκαιρία να βγάλω λεφτά, την εκμεταλλεύομαι. Οι περισσότεροι χρηματιστές δεν ενδιαφέρονται καν για το αν (οι ηγέτες της ευρωζώνης) θα φτιάξουν την οικονομία και την κατάσταση», ανέφερε.

Ο 34χρονος χρηματιστής δεν έμεινε εδώ. Με αλαζονική συμπεριφορά υπογράμμισε ότι δουλειά των αγορών είναι να βγάλουν λεφτά από τους πολίτες.

«Το ονειρευόμουν εδώ και τρία χρόνια. Σας εξομολογούμαι ότι κάθε βράδυ ονειρευόμουν μια ακόμη ύφεση», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι όταν η αγορά καταρρέει, αν ξέρει κανείς τι θα κάνει, τότε μπορεί να βγάλει λεφτά.

Αναφερόμενος στην Goldman Sachs, ο Ραστάνι ξεκαθάρισε: « Δεν είναι στιγμή για να περιμένεις από την κυβέρνηση να δώσει λύση. Οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν τον κόσμο. Η Goldman Sachs ελέγχει τον κόσμο. Δε νοιάζεται για τα πακέτα διάσωσης, όπως δεν νοιάζονται και τα μεγάλα κεφάλαια».

Μάλιστα, ανέλαβε και ρόλο... σταυροφόρου, υποστηρίζοντας ότι με αυτά που λέει απλώς «θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι θα πρέπει να μάθουν να βγάζουν λεφτά από μια αγορά που καταρρέει». Στα πλαίσια αυτά μάλιστα, έδωσε και μια ... φιλική συμβουλή: «Προστατεύστε τις περιουσίες σας. Προετοιμαστείτε και δράστε τώρα».