ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα δικαιολογητικά για την καλλιεργητική περίοδο 2016 - 2017

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα δικαιολογητικά για την καλλιεργητική περίοδο 2016 - 2017

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι υπόχρεοι για την καλλιεργητική περίοδο 2016 - 2017 γνωστοποιεί με εγκύκλιο του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους γεωργούς που είναι υπόχρεοι να υπόκεινται σε Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας πρέπει να εκδίδεται τιμολόγιο αγοράς σπόρου.

Για τους γεωργούς που δεν είναι υπόχρεοι να υπόκεινται σε Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) για κάθε πώληση αγαθών ή υπηρεσιών σε ιδιώτες καταναλωτές, μπορεί να εκδίδεται στοιχείο λιανικής πώλησης (απόδειξη λιανικής πώλησης), αντί έκδοσης τιμολογίου.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι γεωργοί που επιθυμούν να καλλιεργήσουν εκτάσεις με καλλιέργειες που σύμφωνα με τις ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις απαιτείται η προσκόμιση τιμολογίου αγοράς σπόρου προκειμένου να κριθούν επιλέξιμοι σύμφωνα με τους όρους επιλεξιμότητας των καθεστώτων, κατά την υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2017, θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής κατά περίπτωση δικαιολογητικά:

  • Τιμολόγιο πιστοποιημένου σπόρου και καρτέλες πιστοποιημένου σπόρου ή
  • Απόδειξη λιανικής πώλησης, καρτέλες πιστοποιημένου σπόρου και βεβαίωση του φορέα πώλησης σπόρου ανά ποικιλία και καλλιέργεια

Σχετικές ειδήσεις