ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτότυπο ρεκόρ Γκίνες για τον Φιντέλ Κάστρο

Πρωτότυπο ρεκόρ Γκίνες για τον Φιντέλ Κάστρο

Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μπήκε το όνομα του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.

Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι αιτία για το ρεκόρ θα ήταν οι ατελείωτες ώρες των ομιλιών του, τελικώς το ρεκόρ οφείλεται στις 638 απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του από το 1959, οπότε και ανέτρεψε τον δικτάτορα Φουλχένιο Μπατίστα μέχρι σήμερα.

«Ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, είναι ο άνθρωπος που έχει γίνει τις περισσότερες φορές στόχος δολοφονίας, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες και τα αρχεία της αμερικανικής CIA, η οποία διέταξε τις περισσότερες από αυτές» αναφέρει η ιστοσελίδα www.cubadebate.cu.

Μέχρι το 2006, οπότε και ο Κάστρο παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, έχουν καταγραφεί 638 απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είχε διαταχθεί από το CIA, αναφέρει το κείμενο.

Παρά τις πολλές μεθόδους και την εφευρετικότητα των επίδοξων δολοφόνων, οι απόπειρες στέφθηκαν με απόλυτη αποτυχία. Ελεύθεροι σκοπευτές, εκρηκτικά στα παπούτσια του, δηλητήριο στα πούρα του, μέχρι και μια μικρή βόμβα σε μπαλάκι του μπέιζμπολ, όλοι οι τρόποι απέτυχαν παταγωδώς.