ΚΟΣΜΟΣ

Aεροπορική τραγωδία στο Κονγκό

Aεροπορική τραγωδία στο Κονγκό

Αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε σήμερα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στην ανατολική πόλη Μπουκαβού.


Τη ζωή του έχασε σε αυτό ο επικεφαλής των συμβούλων του προέδρου του Κονγκό Ζοζέφ Καμπίλα ,ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, όπως δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ενημέρωσε ότι και ο πιλότος του αεροσκάφους είναι νεκρός.

«Δυστυχώς πρέπει να επιβεβαιώσω το θάνατο του Κατούμπα Μουάνκε και του πιλότου» του αεροσκάφους, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λάμπερτ Μέντε τηλεφωνικώς.

Το δυστύχημα, το πιο πρόσφατο από μία σειρά από συντριβές αεροσκαφών σε μια χώρα που έχει ένα από τα χειρότερα επίπεδα αεροπορικής ασφάλειας παγκοσμίως, έγινε την ώρα που ο Καμπίλα προετοιμάζει νέο κυβερνητικό συνασπισμό μετά την αμφιλεγόμενη νίκη του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια, ο Μουάνκε θεωρείτο το στήριγμα της προεδρικής πλειοψηφίας» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ματάτα Πόνιο Μάπον και ο αξιωματούχος Αντουάν Νγκόντα τραυματίστηκαν σοβαρά και η κυβερνήτης της επαρχίας του Νότιου Κίβου Μαρσελίν Κισάμπο Ροχούγια τραυματίστηκε επίσης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός των νεκρών ούτε ακριβής προσδιορισμός των αιτιών του δυστυχήματος .