ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γερμανοί παίζουν...μπάλα με σύνθημα «I am back in Greece»!

Οι Γερμανοί παίζουν...μπάλα με σύνθημα «I am back in Greece»!

To Euro μπορεί να απέχει, αλλά η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει το επίσημο εναρκτήριο λάκτισμα!

Και όχι η … απλή Ευρώπη, αλλά αυτή που καθορίζει τις τύχες όλων. Ο λόγος για τις Βρυξέλλες και τους ευρωβουλευτές οι οποίοι μαζί με τους εργαζόμενους της Κομισιόν διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2012.

Η χώρα μας απουσίαζε από την διοργάνωση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια φιλελληνική ομάδα αποτελούμενη από Γερμανούς φίλους της χώρας.

Τη λύση στην απουσία ελλήνων … ποδοσφαιριστών έδωσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης ο οποίος φρόντισε να δημιουργήσει μια φιλελληνική ομάδα αποτελούμενη από Γερμανούς φίλους της χώρας.

Ο κ. Χατζημαρκάκης μάλιστα επιμελήθηκε και την εμφάνιση της ομάδας, καθώς στις εμφανίσεις τους υπήρχε το σύνθημα «I am back in Greece» διαφημίζοντας την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.

xatzi


Η ομάδα φορούσε το μπλουζάκι με την ελληνική σημαία που δημιούργησε ο Νίκος και η Κάθυ Αρναουτάκη από τον Άγιο Νικόλαο πέρυσι το καλοκαίρι και το οποίο είχε προσφέρει ως δώρο ο ευρωβουλευτής στον επίτροπο Όλι Ρεν τον περασμένο Σεπτέμβριο στις Βρυξέλλες, σε μια σημειολογική κίνηση που δήλωνε την ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης στην Ελλάδα.

Η «ελληνική» ομάδα, όχι μόνο νίκησε το Βέλγιο αλλά θριάμβευσε με το εκπληκτικό σκορ 9-0!

Ο κρητικός ευρωβουλευτής μάλιστα σκόραρε δυο φορές…

«Η συνέχεια με την Πορτογαλία δεν ήταν εξίσου καλή. Νομίζω πως είχαν μεταμφιεσμένο τον Cristiano Ronaldo στην ομάδα», σχολίασε ο Χατζημαρκάκης μετά την ήττα.

«Σημασία για μας είχε που χαρήκαμε το παιχνίδι και υπενθυμίσαμε σε όλους πως η Ελλάδα είναι όμορφη και φιλόξενη κι αυτό το καλοκαίρι. Όλοι εδώ στις Βρυξέλλες θα πρέπει να σκεφτούν πως οι φετινές διακοπές τους στην Ελλάδα θα είναι μια μεγάλη, μοναδική απόλαυση και μαζί μια έμπρακτη στήριξη στη χώρα», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

Πηγή: cretalive.gr