ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλός καθηγητής προς Σόιμπλε: Μην εγκαταλείψετε την Ελλάδα

Ιταλός καθηγητής προς Σόιμπλε: Μην εγκαταλείψετε την Ελλάδα

Στη γερμανική εφημερίδα Hadelsblatt δημοσιεύεται άρθρο του Αντόνιο Παντόα-Σκιόππα, καθηγητή νομικής και αδελφού του αποθανόντος Ιταλού υπουργού Οικονομικών Τομμάσο Παντόα-Σκιόππα, ο οποίος απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε, υπό τον τίτλο «Παιχνίδι με τη φωτιά»

Μέσω της επιστολής του ο Ιταλός καθηγητής καλεί τη Γερμανία να συμβάλει στη διάσωση της Ελλάδας και σημειώνει: «Κανένα κράτος της Ευρωζώνης δεν μπορεί να εγκαταλείπεται μόνο του.

''Η διάσωση της Ελλάδας αποτελεί υποχρέωση'', γράφει, τονίζοντας ότι η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

Υπενθυμίζει την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας και τονίζει ότι «η συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης, δίκαια ή άδικα, οδηγεί στην αναβίωση μιας αντιγερμανικής στάσης στην Ευρώπη που ελπίζαμε ότι είχε εξαφανιστεί δια παντός.

Η επανεμφάνισή της θα ήταν κάτι τρομερό. Θα ήταν το τέλος του ονείρου για μια ευρωπαϊκή Γερμανία» ενώ στη συνέχεια τονίζει με έμφαση: «Η γερμανική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά».

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στις συνθήκες των ΕΚ και της ΕΕ όπου σκιαγραφούνταν το ομοσπονδιακό μέλλον της ΕΕ. επισημαίνει ότι αυτό που κάποτε αποτελούσε όραμα είναι η μοναδική ρεαλιστική και συγκεκριμένη λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στους κόλπους της ΕΕ. και καταλήγει με την προτροπή προς την Γερμανία να εκφράσει ξεκάθαρα τα σχέδιά της για το μέλλον της Ευρώπης.