ΚΟΣΜΟΣ

Η 14η "αυτοκτονία" στη Foxconn μέσα σε ένα χρόνο

Η 14η "αυτοκτονία" στη Foxconn μέσα σε ένα χρόνο
Νέο κρούσμα αυτοκτονίας, το 14ο μέσα σε ένα χρόνο σημειώθηκε στην εταιρεία Foxconn, στην πόλη Σένζεν στη Νότια Κίνα...

Νέο κρούσμα αυτοκτονίας, το 14ο μέσα σε ένα χρόνο σημειώθηκε στην εταιρεία Foxconn, στην πόλη Σένζεν στη Νότια Κίνα.

Η εταιρεία παράγει συσκευές για λογαριασμό εταιριών όπως η Apple, η Sony και η Nokia και είναι η μεγαλύτερη του τομέα διεθνώς.

Η 25χρονη μηχανικός που αυτοκτόνησε -η ταυτότητά της δεν έχει αποκαλυφθεί- εργαζόταν για τη Foxconn από το 2005 και βρισκόταν σε «άδεια ασθενείας» όταν έπεσε από το κτίριο, όπου βρισκόταν το σπίτι του αδελφού της, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε έλθει σε διένεξη με στελέχη της διοίκησης του εργοστασίου και θεωρούσε ότι θα έχανε την δουλειά της, όπως ανέφερε ο Τύπος στο Χονγκ Κονγκ.

Η εταιρία δεν σχολίασε το επεισόδιο.

Κάτω από τις ίδιες μυστηριώδεις συνθήκες ωστόσο, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι που εργάζονται στο τεράστιο εργοστάσιο της γιγαντιαίας εταιρίας τεχνολογίας της Ταϊβάν.

Μετά από αυτό το κύμα αυτοκτονιών η Foxconn αύξησε κατά σχεδόν 70% τους μισθούς σε εργοστάσιά της στην Κίνα, όπου οι συνθήκες εργασίας έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από ανεξάρτητες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.