ΚΟΣΜΟΣ

Στην απομόνωση ο μακελάρης του Ντένβερ

Στην απομόνωση ο μακελάρης του Ντένβερ

Στην απομόνωση βρίσκεται από σήμερα ο μακελάρης του Ντένβερ, Τζέιμς Χολμς, κατηγορούμενος για τη δολοφονία 12 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ντένβερ, ο 24χρονος οδηγήθηκε στην απομόνωση «για την προστασία του από τους άλλους έγκλειστους».

«Το κάνουμε αυτό συνήθως σε υποθέσεις που έχουν μεγάλη δημοσιότητα», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Απαράχο, Γκρέισον Ρόμπινσον και πρόσθεσε: «Δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή».

Αγόραζε τα εκρηκτικά μέσω ταχυδρομείου

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο δράστης φέρεται να συγκέντρωσε τα πυρομαχικά και τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε για την επίθεση και την παγίδευση του διαμερίσματος με ταχυδρομικές παραγγελίες τους τελευταίους μήνες.

Οι αγορές που έκανε ήταν καθόλα νόμιμες, καθώς στις ΗΠΑ, η οπλοκατοχή είναι επιτρεπτή. Μετά τα τελευταία γεγονότα όμως αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για την ανάγκη αυστηρότερου ελέγχου της διακίνησης όπλων, πρόταση την οποία απορρίπτει τόσο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα όσο και το ισχυρό λόμπι των υποστηρικτών της οπλοκατοχής, NRA.

Ελεγχόμενη έκρηξη στο διαμέρισμά του

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας πραγματοποίησαν χθες ελεγχόμενη έκρηξη στο διαμέρισμα του Τζέιμς Χολμς. Αξιωματούχοι είπαν ότι η περίπλοκη σειρά μηχανισμών είχε σχεδιαστεί με σκοπό το θάνατο όποιου εισερχόταν σε αυτό.

Στο Ντένβερ ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετέβη σήμερα στην πληγείσα περιοχή, προκειμένου να επισκεφθεί τις οικογένειες των θυμάτων και να συναντηθεί με αξιωματούχους των τοπικών αρχών.