ΚΟΣΜΟΣ

Κούρδοι αντάρτες κατέλαβαν τουρκική πόλη

Κούρδοι αντάρτες κατέλαβαν τουρκική πόλη

Την ώρα που η Άγκυρα εξαγγέλλει στρατιωτική άσκηση στα σύνορα με τη Συρία και μεταφέρει όλο και περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή, οι Κούρδοι αντάρτες του ένοπλου τμήματος του PKK φέρονται να έχουν καταλάβει τουρκική πόλη.

Την πληροφορία μετέδωσε το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «Φιράτ». Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου, οι αντάρτες -σε μια κίνηση αντιπερισπασμού- διείσδυσαν τη νύχτα στην πόλη Σέμντινλι, στην επαρχία Χακαρί, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βόρειο Ιράκ.

Η Άγκυρα έστειλε στην περιοχή ένα σύνταγμα του τουρκικού στρατού, νωρίς το πρωί, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαταλάβει την πόλη, σύμφωνα με πηγές του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, οι Τούρκοι στρατιώτες φέρονται να έπεσαν σε ενέδρα και έτσι ανακόπηκε η πορεία τους.

Τις τελευταίες εννέα ημέρες, η κινητικότητα των Κούρδων ανταρτών στα τουρκο-συριακά σύνορα έχει ενταθεί, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας, τόσο σε επίπεδο δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων όσο και σε στρατιωτικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό πρακτορείο Dogan μετέδωσε εικόνες, στις οποίες φαίνονται χιλιάδες Κούρδοι αντάρτες να αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στο Βόρειο Ιράκ.

Η νέα κίνηση αντιπερισπασμού των Κούρδων γίνεται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική άσκηση, όπως χαρακτηρίζει η Τουρκία τη στρατιωτική ενίσχυση των συνόρων της, στη μεθόριο με τη Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Φόβοι για «κουρδική άνοιξη» λόγω Συρίας

Τουρκία: Δυο νεκροί στρατιώτες σε μάχες στην επαρχία Χακαρί

Η Τουρκία κλείνει τις πύλες των συνόρων με τη Συρία