ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μεγάλες ελλείψεις τροφίμων στο Χαλέπι

Συρία: Μεγάλες ελλείψεις τροφίμων στο Χαλέπι

Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης τροφίμων αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι της Συρίας.

Τα είδη διατροφής δεν φτάνουν στις αγορές των περιοχών αυτών, με τους αντικαθεστωτικούς να κατηγορούν το καθεστώς Άσαντ.

«Το καθεστώς εμποδίζει να φτάνουν είδη διατροφής σε απελευθερωμένες συνοικίες (που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών). Οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να περνούν τα τρόφιμα κρυφά από συνοικία σε συνοικία», δήλωσε αντικαθεστωτικός από το Χαλέπι.

«Όταν θέλω να αγοράσω κάτι πρέπει να το αναζητήσω σε πολλά παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ, ρύζι, αυγά, ακόμα και γάλα για τα παιδιά. Τα προϊόντα αυτά δεν υπάρχουν, οι αγορές είναι σχεδόν άδειες», πρόσθεσε.

«Είναι δύσκολο να βρει κανείς και φιάλες υγραερίου. Πρόκειται για μια πραγματική πολιορκία, μια ομαδική τιμωρία. Αν το καθεστώς ήθελε να μας στερήσει τον αέρα θα το έκανε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και σήμερα σε συνοικίες της πόλης καθώς και σε μια ζώνη γύρω από το αεροδρόμιο.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του συριακού στρατού δυτικά της πόλης δήλωσε τη Δευτέρα πως τα τακτικά στρατεύματα θα καταλάβουν το Χαλέπι «μέσα σε δέκα ημέρες».