ΚΟΣΜΟΣ

Έκθεση: Γάλλος πράκτορας σκότωσε τον Καντάφι!

Έκθεση: Γάλλος πράκτορας σκότωσε τον Καντάφι!

Έναν Γάλλο μυστικό πράκτορα, που ενεργούσε υπό τις εντολές του τότε προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, υποδεικνύει ως υπεύθυνο της δολοφονίας του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι μια νέα έκθεση που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra.

Ο Μουαμάρ Καντάφι σκοτώθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 2011 στη γενέτειρά του, τη Σύρτη, από έναν όχλο εξαγριωμένων αντικαθεστωτικών, αφού εντοπίστηκε να κρύβεται σε έναν αγωγό υπονόμου.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, ένας ξένος μυστικός πράκτορας, πιθανότατα Γάλλος, ήταν ανάμεσα στους Λίβυους που αιχμαλώτισαν τον Καντάφι, τον κακοποίησαν και σεξουαλικά, πριν τον σκοτώσουν πυροβολώντας τον στο κεφάλι.

Μετά την εκτέλεσή του, είχαν κάνει το γύρο του κόσμου φωτογραφίες ενός νεαρού Λίβυου που επιδείκνυε το χρυσό πιστόλι του πρώην Λίβυου ηγέτη, με το οποίο φερόταν να τον είχε πυροβολήσει. Ωστόσο, ο 22χρονος νεαρός είναι πια νεκρός, αφού πέθανε στο Παρίσι την περασμένη Δευτέρα. Ο άνδρας είχε δεχτεί επίθεση από υποστηρικτές του Καντάφι τον περασμένο Ιούλιο στη Λιβύη και είχε μεταφερθεί στη Γαλλία για να νοσηλευτεί.

Σύμφωνα με την έκθεση, στην οποία αναφέρεται η Corriere della Serra, η Γαλλία ήθελε τον Καντάφι νεκρό και όχι αιχμάλωτο για να μην αποκαλύψει πληροφορίες για τις σχέσεις του με τον Νικολά Σαρκοζί. Ο τελευταίος φέρεται να είχε λάβει εκατομμύρια δολάρια από τον ηγέτη της Λιβύης για την προεκλογική του καμπάνια το 2007.