ΚΟΣΜΟΣ

Σίγουρος για τη νίκη ο Ομπάμα, παρά τις δημοσκοπήσεις

Σίγουρος για τη νίκη ο Ομπάμα, παρά τις δημοσκοπήσεις

Να εργαστούν με επιμονή τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας ζήτησε από τους υποστηρικτές του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας παράλληλα ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Μετά το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, στο οποίο επικράτησε ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ, η διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψήφιους εξανεμίστηκε. Δημοσκόπηση του Pew Research Center χθες Δευτέρα έδειξε ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος προηγείται για πρώτη φορά του Αμερικανού προέδρου με ποσοστό 49% έναντι 45%.

Σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις, ο Ρόμνεϊ κέρδισε μια νέα ώθηση από την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση, αλλά ο Ομπάμα εξακολουθεί να προηγείται. Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos την Κυριακή έδειξε ότι ο Ομπάμα συγκεντρώνει 47% και ο αντίπαλός του 45%.

Σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων, ο Μπαράκ Ομπάμα βεβαίωσε τους οπαδούς του για τις πιθανότητες επανεκλογής του: «Είμαι πολύ ανταγωνιστικός και σκοπεύω να κερδίσω τις εκλογές. Θα τα καταφέρουμε αν όλοι δείξουμε εμμονή τις επόμενες 29 ημέρες», είπε ο Ομπάμα και υπογράμμισε πως ακόμα και αυτοί που προσέφεραν χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία, πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν.

Σήμερα Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος μεταβαίνει στο Οχάιο, μια από τις κρισιμότερες πολιτείες στην εκλογική αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: Η ακριβή αποστολή της Μέρκελ στην Ελλάδα

Μεξικό: Νεκρός ο αρχηγός των Ζέτας