ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ο πανηγυρικός του Ομπάμα στο Σικάγο

Βίντεο: Ο πανηγυρικός του Ομπάμα στο Σικάγο

Ενώπιον των υποστηρικτών του, στην κατάμεστη έδρα της προεκλογικής εκστρατείας του στο Σικάγο, ο Μπαράκ Ομπάμα εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία του για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα ανέβηκε στο βήμα μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ και τις δυο κόρες τους.

Τα λεπτά μέχρι να εμφανιστεί ο Ομπάμα, οι οπαδοί του χόρευαν, κουνούσαν ρυθμικά αμερικανικά σημαιάκια ή τραγουδούσαν τους στίχους των τραγουδιών που έπαιζαν στην αίθουσα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του, που του χάρισαν την επανεκλογή. «Είμαστε μία αμερικανική οικογένεια, θα ανέβουμε ή θα πέσουμε μαζί, σαν ένα έθνος, ενωμένο ... στο δύσκολο και μακρύ ταξίδι», είπε στην αρχή της ομιλίας του.

Θα συζητήσει με τον Μιτ Ρόμνεϊ για να βρουν σε ποιους τομείς μπορούν να συνεργαστούν «ώστε να προχωρήσει η χώρα μπροστά», σημείωσε. Πιο συγκεκριμένα, ο Ομπάμα υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους ηγέτες με στόχο τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος, τον καθορισμό του φορολογικού κώδικα, τη μεταρρύθμιση των νόμων περί μετανάστευσης και τον περιορισμό της εξάρτησης της χώρας από το ξένο πετρέλαιο.

«Η οικονομία μας ανακάμπτει. Μια δεκαετία πολέμου τελειώνει. Μια μακρά εκστρατεία έφτασε στο τέλος της», ανέφερε ο Ομπάμα.

«Εκεί είναι που πρέπει να πάμε. Μπροστά», τόνισε επαναλαμβάνοντας ένα από τα σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας.