ΚΟΣΜΟΣ

Σύροι αντάρτες δολοφόνησαν δημοσιογράφο

Σύροι αντάρτες δολοφόνησαν δημοσιογράφο

«Τρομοκρατική πράξη» χαρακτήρισε η συριακή τηλεόραση τη δολοφονία του δημοσιογράφου Νάτζι Ασάαντ, ο οποίος εργαζόταν σε κυβερνητική εφημερίδα.

Ο 60χρονος Ασάαντ έχασε τη ζωή του στη συνοικία Τανταμόν της Δαμασκού, όπου σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες και το στρατό. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία σε διάστημα μικρότερο των δυο εβδομάδων στη συνοικία αυτή. Στις 22 Νοεμβρίου, ο Μπάσελ Τάουφικ Γιούσεφ, δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης δολοφονήθηκε από αντάρτες που τον κατηγορούσαν για συμμετοχή στις πολιτοφυλακές «Σαμπίχα» του καθεστώτος.

Τουλάχιστον 15 επαγγελματίες δημοσιογράφοι, Σύροι και ξένοι, καθώς και 41 πολίτες-δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με την Ένωση Σύρων Δημοσιογράφων, ο Νοέμβριος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας για τους εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης στη Συρία, με 13 επαγγελματίες δημοσιογράφους και πολίτες που δημοσιογραφούσαν μέσω Διαδικτύου νεκρούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Αντιμετωπίστε το θάνατο με «φερετρο-θεραπεία»

Αρχαιολόγοι στη Β. Κορέα βρήκαν φωλιά μονόκερου!

Βίντεο: Πήραν φωτιά τα μαλλιά μάγου σε τηλεοπτική εκπομπή