ΚΟΣΜΟΣ

Iδού η λίστα με τα σχολεία που βάφτηκαν με αίμα στις ΗΠΑ

Iδού η λίστα με τα σχολεία που βάφτηκαν με αίμα στις ΗΠΑ

Δυστυχώς οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο καθώς στο παρελθόν έχουν καταγραφεί αρκετά παρόμοια περιστατικά, όμως αυτό της Παρασκευής στο Κονέκτικατ, που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 27 ατόμων, εκ των οποίων τα 18 παιδιά, ήταν το πιο αιματηρό στην ιστορία των ΗΠΑ.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο, και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου όταν ένας 43χρονος άνδρας, πρώην φοιτητής νοσηλευτικής, εισέβαλε στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο "Oikos University" στην Καλιφόρνια και άνοιξε πυρ σε μια αίθουσα σκοτώνοντας επτά ανθρώπους.

Στις 16 Απριλίου του 2007 ένας 23χρονος φοιτητής, ο Seung-Hui Cho, άνοιξε πυρ αδιακρίτως στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογικών Επιστημών στη Βιρτζίνια αφήνοντας νεκρούς 32 ανθρώπους. Ο δράστης, που διαγνώστηκε ως ψυχικά ασθενής, αυτοκτόνησε.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στις 2 Οκτωβρίου του 2006, όταν ο 32χρονος Charles Carl Roberts, διανομέας γάλακτος, σκότωσε πέντε κορίτσια ηλικίας 7-13 ετών και έπειτα έστρεψε το όπλο εναντίον σε σχολείο των Άμις στην Πενσυλβάνια.

Η Αμερική κυριολεκτικά σάστισε από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο, στις 21 Μαρτίου του 2005 όταν ο 17χρονος Jeffrey Weise σκόρπισε το θάνατο σε Λύκειο στην πολιτεία της Μινεσότα, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους πέντε, προτού αυτοκτονήσει.

Ένα επίσης αιματηρό περιστατικό συνέβη στις 20 Απριλίου του 1999 όταν δύο έφηβοι, ο 18χρονος Eric Harris και ο 17χρονος Dylan Klebold μπήκαν στο Λύκειο Columbine στο Κολοράντο και με πυροβόλα όπλα και αυτοσχέδιες βόμβες σκότωσαν 12 μαθητές και ένα καθηγητή και στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.