ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα «σπάει τη σιωπή» του ο Μάριο Μόντι

Σήμερα «σπάει τη σιωπή» του ο Μάριο Μόντι

O Μάριο Μόντι αναμένεται σήμερα να δώσει ένα τέλος στις εικασίες και την πολιτική αγωνία όσον αφορά το πολιτικό του μέλλον και το ρόλο που σχεδιάζει να διαδραματίσει στις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Ο πρώην ευρωπαίος επίτροπος, που πριν από ένα χρόνο κλήθηκε να κυβερνήσει, προκειμένου να σώσει την Ιταλία από τη δημοσιονομική κρίση, δέχεται εκκλήσεις να διεκδικήσει μια νέα θητεία, ωστόσο οι αμφιβολίες του δείχνουν να αυξάνονται.

Γνωρίζοντας τόσο τους κινδύνους όσο και τις ευκαιρίες που θα του δοθούν σε μία προεκλογική εκστρατεία που αναμένεται βρόμικη, ο Μόντι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 (ώρα Ελλάδος).

«Εξακολουθεί να σκέφτεται» είπε το Σάββατο ο υπουργός Αντρέα Ρικάρντι. Αν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας (παραμένει στο πόστο του έως της εκλογές) δεν ανακοινώσει τη συμμετοχή του στην κούρσα των εκλογών, αναμένεται να παρουσιάσει το πολιτικό του μανιφέστο με στόχο να υιοθετηθεί από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκριναν ως πιο πιθανό το ενδεχόμενο ο Μόντι να κατέβει υποψήφιος, ωστόσο σύμφωνα με πολιτικές πηγές, ο πρώην επίτροπος της Ε.Ε. δεν ενθαρρύνεται από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και ίσως τελικά δεν επιλέξει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή.

«Την Κυριακή θα παρουσιάσει πιθανότατα ένα πολιτικό μανιφέστο, δεν αναμένται να υπάρξει απόφαση σχετικά με την ανάμειξή του στην προεκλογική εκστρατεία πριν το πέρας των Χριστουγέννων», δήλωσε πηγή που έχει γνώση των συνομιλιών μεταξύ Μόντι και κεντρώων κομμάτων.

Το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου. Προκηρύχθηκαν μετά την παραίτηση Μόντι, περίπου δύο μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του, αφού η κυβέρνησή του έχασε την υποστήριξη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο Μόντι