ΚΟΣΜΟΣ

65 πτώματα ανδρών που εκτελέστηκαν βρέθηκαν στο Χαλέπι της Συρίας

65 πτώματα ανδρών που εκτελέστηκαν βρέθηκαν στο Χαλέπι της Συρίας

Τουλάχιστον 65 νέοι άνδρες, που είχαν εκτελεστεί με μια σφαίρα στο κεφάλι ο καθένας, ανακαλύφθηκαν σε μια συνοικία που ελέγχουν εξεγερμένοι στο Χαλέπι, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Τουλάχιστον 65 πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί ανακαλύφθηκαν στην συνοικία Μπουστάν αλ Κασρ, στην πόλη Χαλέπι. Ηλικίας 20-30 ετών, (οι νέοι αυτοί) είχαν εκτελεστεί με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Φορούσαν στολές αγγαρείας ή πολιτικά και οι περισσότεροι είχαν δεμένα τα χέρια στην πλάτη», σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση αυτή η οποία αξιοποιεί ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη Συρία. Επί του πεδίου, ο επικεφαλής μιας μονάδας ανταρτών, ο Αμπού Σάντα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «προς το παρόν έχουν ανακαλυφθεί 68 πτώματα, πολλά εκ των οποίων ανήκουν σε παιδιά», και κατηγόρησε το καθεστώς για την σφαγή.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να «υπάρχουν πάνω από 100» θύματα, καθώς «πολλά», όπως είπε, πετάχτηκαν σε ένα ποτάμι, το Κουβάικ, που διαχωρίζει την Μπουστάν αλ Κασρ και την Ανσάρι, δύο συνοικίες που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος διέπραξε αυτή τη «νέα σφαγή». «Ένας εθελοντής που βοηθούσε στη μεταφορά των σορών σε ένα φορτηγό είπε ότι «δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι διότι δεν έφεραν ταυτότητες». Στην όχθη του ποταμού, όπου αφέθηκαν τα πτώματα, πολίτες συγκεντρώθηκαν προσπαθώντας να εξακριβώσουν αν ανάμεσα στα θύματα είναι συγγενείς τους που αγνοούνται. «Ο αδελφός μου είχε εξαφανιστεί πριν από εβδομάδες ενώ βρισκόταν σε μια περιοχή που έλεγχε το καθεστώς», εξήγησε ένας απ΄ αυτούς, εξετάζοντας μια σορό.