ΚΟΣΜΟΣ

15χρονος με μαθησιακά προβλήματα κρεμάστηκε γιατί τoν κορόιδευαν

15χρονος με μαθησιακά προβλήματα κρεμάστηκε γιατί τoν κορόιδευαν

Τραγική κατάληξη είχε ένας 15χρονος μαθητής, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιό του. Ο έφηβος, δεν άντεξε τα σκληρά πειράγματα των συμμαθητών του, καθώς αντιμετώπιζε μαθησιακά προβλήματα. Επίσης, τον φώναζαν παιδόφιλο, γιατί είχε σχέση, εδώ και δύο μήνες, με κοπέλα δύο χρόνων μικρότερή του.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, αυτοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον Τζόσου Μάντοξ στο να δώσει τέλος στη ζωή του. Η συντετριμμένη μητέρα, Μισέλ Μάντοξ, έκανε την αποκάλυψη σχετικά με το «παρατσούκλι» που είχαν δώσει τα παιδιά του σχολείου για τη σχέση που διατηρούσε ο γιος της με κοπέλα του.

Η 34χρονη, αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για την αυτοκτονία του γιου της, ώστε να απευθύνει έκκληση προς τους υπεύθυνους για την αυστηρότερη τιμωρία των υπεύθυνων.

Ο 15χρονος, που έπασχε από Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής (ADHD), βρέθηκε να κρεμασμένος από τη μικρότερη αδερφή του, όταν εκείνη μπήκε στο δωμάτιο καθώς είχε έρθει η ώρα να σηκωθεί για το σχολείο.

«Θέλω να νέα παιδιά να δουν τι μπορούν να προκαλέσουν με την άσχημη συμπεριφορά τους απέναντι στους συμμαθητές τους. Θα πρέπει να έχουν την παιδεία ώστε να φέρονται κατάλληλα σε παιδιά που πάσχουν από προβλήματα ψυχικής υγείας ή από μαθησιακές δυσκολίες» δηλώνει η 34χρονη.

Μιλώντας για τη συμπεριφορά του γιου της το τελευταίο βράδυ που ήταν στη ζωή, η μητέρα του δήλωσε: « Πήγαμε όλοι στα κρεβάτια μας το προηγούμενο βράδυ, όπως κάθε φορά. Δεν μας είχε δώσει ποτέ κανένα στοιχείο για να καταλάβουμε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Γελούσαμε όλοι και έπαιζε με τα αδέρφια του πριν πάει στο κρεβάτι του. Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά».

Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο νεαρός, λίγο πριν αυτοκτονήσει, έσβησε όλα τα δεδομένα από το κινητό του, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Αρχές να πάρουν πληροφορίες για το τι τον απασχολούσε και ποιο ήταν το γεγονός εκείνο που έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην ψυχή του.