ΚΟΣΜΟΣ

Μητέρα παιδεραστή: Αν αποφυλακιστεί «θα αρχίσει πάλι τα ίδια»

Μητέρα παιδεραστή: Αν αποφυλακιστεί «θα αρχίσει πάλι τα ίδια»

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την πρόωρη αποφυλάκιση του διαβόητου παιδεραστή και δολοφόνου του Βελγίου, Μαρκ Ντιτρού, προειδοποιεί: «Είμαι σίγουρη ότι θα αρχίσει πάλι τα ίδια».


Η 78χρονη μητέρα του Ντιτρού έδωσε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Le Soir».

«Ο Μαρκ δεν είναι έτοιμος να αποφυλακιστεί γιατί εξακολουθεί να θέλει να αποδίδει σε άλλους την ευθύνη των πράξεών του», τονίζει.

Η υπόθεση Ντιτρού είχε προκαλέσει φρίκη και οργή στο Βέλγιο, λόγω των λανθασμένων χειρισμών της αστυνομίας. Παρότι ο παιδεραστής είχε συλληφθεί αρχικά το 1996, κατάφερε να δραπετεύσει το 1998 και η υπόθεσή του έφθασε στο δικαστήριο του 2004. Την χρονιά εκείνη είχε καταδικαστεί για την απαγωγή και τους βιασμούς 6 κοριτσιών και τη δολοφονία δύο εξ αυτών, αλλά και τη δολοφονία ενός φερόμενου ως συνεργάτη. Επιπλέον, άφησε δυο κορίτσια 8 ετών, που είχε απαγάγει, να πεθάνουν από ασιτία.

Όπως προβλέπεται από τον βελγικό νόμο, οι καταδικασθέντες για εγκλήματα έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης αφού εκτίσουν το ένα τρίτο της ποινής τους ή, όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, ύστερα από 15 χρόνια.

Ο ίδιος και η σύζυγός του Μισέλ Μαρτέν είχαν φυλακιστεί τη δεκαετία του 1980 για την απαγωγή και τον βιασμό πέντε μικρών κοριτσιών, αλλά εκείνη αποφυλακίστηκε σύντομα λόγω «καλής διαγωγής».