ΚΟΣΜΟΣ

FBI: Φανατικοί θαυμαστές ταλαιπωρούσαν τη Whitney Houston

FBI: Φανατικοί θαυμαστές ταλαιπωρούσαν τη Whitney Houston

Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο επιστολών από φανατικούς θαυμαστές, καθώς και εκβιασμούς, που δεχόταν η τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον, έδωσε στη δημοσιότητα το FBΙ.


Τα αρχεία πολλών δεκαετιών, που αφορούν την εκλιπούσα τραγουδίστρια, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του FBI. Πρόκειται για την περίοδο κατά την οποία η καριέρα της τραγουδίστριας βρισκόταν στο απόγειό της, από το 1988 ως το 1999. Μέσα στις 128 σελίδες υπάρχουν αναφορές σε έναν θαυμαστή της, ο οποίος επιχειρούσε να τραβήξει την προσοχή της. Ο άνδρας από το Βερμόντ, ο οποίος έστελνε ερωτικές επιστολές στη Χιούστον, έγραφε ότι «μπορεί να βλάψει κάποιον με κάποια τρελή ιδέα του».

Το FBI τον ανέκρινε, αλλά αποφάνθηκε ότι δεν παραβίαζε κανένα νόμο με αυτό τον τρόπο, καθώς αυτό που έλεγε ήταν ότι μπορεί να βλάψει τη φήμη της Χιούστον με το να δηλώσει δημόσια τον έρωτά του για εκείνη.

Λίγο μετά τον γάμο της τραγουδίστριας με τον τραγουδιστή της Μπόμπι Μπράουν το 1992, το FBI ανέλαβε τη διερεύνηση της απόπειρας εκβίασής της από άγνωστο που της ζητούσε 250.000 δολάρια, διαφορετικά θα δημοσιοποιούσε πληροφορίες για την προσωπική της ζωή. Η Χιούστον είχε πει στο FBI ότι το πρόσωπο αυτό ανήκε στο προσωπικό της περιβάλλον.

Το 1999, η τραγουδίστρια έλαβε επιστολές και κασέτες ήχου από την Ολλανδία, τις οποίες η ίδια θεώρησε απειλητικές για τη ζωή της, σύμφωνα με τα αρχεία. Ο αποστολέας ανακρίθηκε από το FBI και προέβη σε παράλογους ισχυρισμούς, ότι ήταν «Πρόεδρος της Ευρώπης», είχε αγοράσει την Βραζιλία έναντι 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είχε βοηθήσει τον Νέλσον Μαντέλα να κερδίσει τις εκλογές στη Νότια Αφρική.